Šport > Nogomet
19 ogledov

Wengerju še dve tekmi prepovedi

arsene wenger arsenal trener 2011 EPA
Strateg londonskega Arsenala, Arsene Wenger, ne bo mogel voditi svojega kluba še na dveh evropskih tekmah, torej tudi na drugi tekmi za Ligo prvakov proti Udineseju.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je Francoza na klopi Arsenala Arsena Wengerja kaznovala, ker na prvi tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov proti Udineseju ni upošteval pravil predhodne kazni in je kljub prepovedi po mobilnem telofonu sporočal napotke pomočniku.


Wengerja na tekmi proti Udineseju, ki jo je Arsenal dobil z 1:0, ni bilo na klopi, ker je v lanski sezoni po tekmi z Barcelono kritiziral sodnike. Po novi kazni – poleg prepovedi vodenja mora plačati še 10 tisoč evrov –, ima tri dni časa za pritožbo, brani pa se, da mu pravila suspenza niso bila jasna. Prav tako trdi, da mu je Uefa dala dovoljenje za komunikacijo s klopjo, a je krovna evropska nogometna reprezentanca njegove trditve zanikala.

Arsenal se bo pritožil. "Bilo je težko, ker nisem točno vedel, kakšna so pravila. Malo je bilo zmede. Zelo je skrb vzbujajoče, da na tej ravni lahko kar nekomu preprečiš, da bi opravljal svoje delo," je v odziv na novo kazen dejal Wenger. Kot da že nima dovolj težav s poškodbami in odhodi ključnih igralcev (po zadnjih podatkih naj bi Samir Nasri vendarle ta teden odšel v Manchester City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.