Šport > Nogomet
20 ogledov

Z Bayernom bi rušil Barçine rekorde

pep guardiola Reuters
Bayern München bi z zmago v četrtem kolu Lige prvakov proti Viktorii Plzen izenačil rekord Barcelone iz sezone 2002/2003.

Pep Guardiola bo imel priložnost, da z bavarsko ekipo izenači rekord svojega nekdanjega kluba, ki je v sezoni 2002/2003 nanizal devet zaporednih zmag v Ligi prvakov.

Španski strateg, ki je Barço popeljal do dveh naslovov v najelitnejšem nogometnem tekmovanju na svetu (2009, 2011), je priznal, da ga lov na rekord katalonskega kluba še dodatno motivira. ''Vsaka tekma v Ligi prvakov je nevarna, saj imajo vsi nasprotniki izkušnje v tem tekmovanju,'' je dejal Guardiola in opozoril, da bo češki prvoligaš težak nasprotnik, čeprav je na Allianz Areni izgubil z 0:5.

''Plzen je konec tedna v ligi slavil s 6:1 in je v dobri formi, vendar vidim priložnost, da se uvrstimo v izločilni del tekmovanja. Vedno je izziv, kadar imaš možnost podreti rekord, in potrudili se bomo, da nam uspe. Rekorda se zavedamo, vendar ga bomo ob prihodu na igrišče pustili ob strani,'' je poudaril Španec in dodal: ''To je nekaj dodatne motivacije, vsaj v moji glavi, vendar se moramo osredotočiti na tekmo.''

''Vedno lahko nekaj izboljšaš''

Bavarci so trenutno na prvem mestu skupine D, prav tako pa imajo primat v nemški Bundesligi. Čeprav so dobili zadnje štiri zaporedne tekme, Pep ostaja skromen in dodaja, da je vedno prostor za izboljšave.

''Vedno lahko nekaj izboljšaš, tudi na tekmah, ki jih dobimo, si želimo igrati še bolje. Smo na vrhu, a to pomeni, da moramo še bolj delati, če želimo zadržati naš položaj,'' je prepričan Guardiola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.