Šport > Nogomet
33 ogledov

Z luknjo v črevesju obranil enajstmetrovko

Mauricio Viana Reuters
Vratar čilskega nogometnega kluba Santiago Wanderers Mauricio Viana je v nedeljo odigral sanjsko prvoligaško tekmo, ne da bi vedel, da bo moral zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi, na nujno operacijo.

V 78. minuti tekme je Mauricio Viana trčil z igralcem nasprotne ekipe Audax Italiana Omarjem Zalazarjem. Top udarec v predel Vianovega trebuha je bil tako hud, da je 22-letni v Braziliji rojeni vratar staknil redko poškodbo debelega črevesja.

Ker poškodba očem ni bila vidna, je vratar nadaljeval tekmo, v 89. minuti pa je celo obranil enajstmetrovko Cristianu Canuhéju in svojemu moštvu priboril točko. Končni izid je bil 0:0.

Takoj po tekmi se je Viana v garderobi začel pritoževati nad nevzdržnimi bolečinami v trebuhu. Zdravniki so diagnosticirali perforacijo debelega črevesja (luknja v debelem črevesju) zaradi tope poškodbe trebuha in Viana nemudoma operirali. Operacija je uspela, vratar pa naj bi si popolnoma opomogel v naslednjih štirih tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.