Šport > Nogomet
14 ogledov

Za 18-letnega talenta 14 milijonov

anglija alex chamberlain EPA
Navijači si želijo izkušenih igralcev, ki bodo lahko takoj pomagali do lovorik, a Arsene Wenger vztraja na mladih talentih. Tako je za okoli 14 milijonov evrov iz Southamptona pripeljal 18-letnega Alexa Oxlade-Chamberlaina, naslednjega Thea Walcotta.

Tako kot je pred leti iz Southamptona prišel Theo Walcott, je Arsenal iz istega kluba, ki je zadnji dve sezoni igral v tretji ligi, zdaj pripeljal napadalno usmerjenega vezista Alexa Oxlade-Chamberlaina. Fant bo naslednji teden dopolnil 18 let, topničarji pa naj bi zanje odšteli okoli 14 milijonov evrov. "Je zelo atraktiven mlad nogometaš, ki bo zelo hitro prispeval s svojo kreativnostjo in napadalnostjo," je odločitev za najstnika pojasnil francoski strateg Arsene Wenger, ki Arsenal vodi že od sredine 90. let minulega stoletja. "Alex je zelo vsestranski igralec, ki lahko igra na več igralnih mestih. Lahko igra kot napadalni vezist na sredini igrišča ali pa po levem ali desnem boku." Po Lilleovem Gervinhu je ta topničarje to šele druga večja okrepitev tega poletja.

Alex je sin nekdanjega nogometaša angleške reprezentance, Stoke Cityja, Sheffield Wednesdaya in Portsmoutha, Marka Chamberlaina. Leta 1993 rojeni nogometaš je v dveh sezonah v članski vrsti Southamtona odigral 41 tekem in dal deset golov. Dokazal se je tudi že v mladinskih vrstah angleške reprezentance. "Navdušen sem, da se bom pridružil Arsenalu. To je fantastičen klub. Komaj čakam na priložnost, da zaigran nogomet na najvišji ravni," je v prvi izjavi po prestopu dejal Chamberlain. "Arsenal ima izjemnega trenerja Wengerja, odlične igralce in atraktiven slog igre. To so bili razlogi, da sem izbral Arsenal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.