Šport > Nogomet
34 ogledov

Za Bocanegro dali letni proračun Maribora

Milanič Gregor Katič
Nogometaši Maribora ob 20.30 v Glasgowu začenjajo tekmo, ki bi jim utegnila prinesti jesen v Evropski ligi. To bi pomenilo zadovoljitev ciljev in dragocene novce v blagajni. Preboj v skupinski del ni uspel še nobeni slovenski ekipi, Mariborčani pa branijo prednost 2:1.

Glasgow Rangers so za slovensko stvarnost drug svet, samo za Carlosa Bocanegro so denimo odšteli toliko denarja, kot se v Mariboru zapravi v celem letu za plače vseh igralcev z zaposlenimi v klubu vred. In še za prav vse aktivnosti kluba v tekočem letu. Razmerje med letnimi zneski, namenjenimi za kader pri NK Maribor in Rangers FC, niha v razponu 1:15 do 1:20. Toda na igrišču so Mariborčani izničili te velike prednosti tekmecev in nocoj stopajo na  Ibrox z upanjem na podvig po zmagi z 2:1 v LV. Ker ni pričakovati povsem razprodanega stadiona, poskušajo v domačem taboru storiti vse, da bi na različne načine izzvali povečano zanimanje pri navijačih. Obljubljajo posebne popuste za družine, največ pa se ukvarjajo z zgodbo o Carlosu Bocanegri. Škotske novinarje je tako na zadnji uradni novinarski konferenci pred tekmo najbolj zanimalo, ali je trener naših šampionov zaskrbljen, da bodo Rangers po pritožbi z mariborskega na Uefin naslov o dvomu v pravilnost nastopa ameriškega reprezentanta pred tednom v Mariboru bolj besni.

"To me ne skrbi, ne bi bil način velikega kluba, da se preveč ubada s takšno zadevo. Za uresničitev cilja mora najti druge motive," pravi Darko Milanič, ki ga zanimajo le zadeve, povezane z igriščem, kamor se bo šlo pogumno, bojevito. Za domačo javnost pa s prepričanjem, da so izbranci Allyja McCoista lahko veliko boljši kot na prvi tekmi. "Verjamem, da bodo drugačni. Od prve minute bodo krenili zelo agresivno, hoteli nas bodo ovirati s čvrsto igro, na začetku tekme bodo nedvomno bistveno bolj agresivni. Mi pa moramo ostati zbrani in poskušati igrati. Če smo dobri v tem, spravljamo nasprotnika v težave. Gostitelji si samozavest dvigujejo s tem, da so prvi v državnem prvenstvu. Imeli bodo glasno podporo s tribun, njihova miselnost je takšna, da se takoj podajo v začetno ofenzivo. Naša naloga pa je, da jih s kvaliteto igre, dobro posestjo žogo in s tem, da bomo nevarni, čim prej umirimo. Tako moštvo na igrišču kot navijače na tribunah."

Bučnim domačim privržencem se bo postavila po robu tudi najzvestejša skupina mariborskih navijačev, ki prihajajo v Glasgow z različnimi prevoznimi sredstvi in z različnih koncev. Kakšno tekmo si vsi skupaj lahko obetamo? "Dinamika bo izredna, od fantov se zahteva, da bodo igrali na meji zmožnosti, po tehnično-taktični in tudi psihološki plati. Na utrujenost je treba pozabiti, tega se zavedamo. V vsak dvoboj se bo šlo maksimalno, pričakujemo jih veliko in bodo neprimerno bolj intenzivni kot v Ljudskem vrtu. To poznamo že iz lanskega leta, ko smo škotsko miselnost spoznali s strani nogometašev Hiberniana. Ne glede na igro tekmeca pa bomo vse, prav vse storili, da jih poskušamo izločiti. Klubu bi to veliko prineslo, zaradi nas in okolja, ki je čudovito, si nadvse želim, da bi nam uspelo," v zadnjem napovedniku tekme sporoča trener vijoličastih.

Komentarjev 1
  • 1111 15:09 25.avgust 2011.

    ...žal MB nima šans...ni varjante...lepo je pa z njimi delit želje in voljo...sam bi bil zadovoljen, da bi nas vijolice osrečile...vseeno...Darko in vsi ostali...VSO SREČO!