Šport > Nogomet
45 ogledov

Za norčevanje iz Volkswagna vržen s stadiona

Volkswagen Arena Wolfsburg EPA
Na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov med Wolfsburgom in Gentom se je zgodil nenavaden incident.

V torek je belgijski Gent v okviru osmine finala Lige prvakov na gostovanju pri Wolfsburgu izgubil z 1:0 in izpadel iz tekmovanja s skupnim izidom 4:2. A gostovanje v Nemčiji se ni končalo slabo le za nogometaše Genta, pač pa tudi za enega od njihovih navijačev.

Ta je bil z Volkswagen Arene vržen zaradi za Nemce spornega transparenta. Na njem je pisalo: "Mi ne goljufamo s programsko opremo", poroča belgijski Nieuwsblad. 

Več kot očitno je bil transparent namenjen draženju Volkswagna zaradi razvpitega škandala glede vgrajevanja sporne programske opreme v 11 milijonov dizelskih motorjev, s katero so pri nemškem avtomobilskem gigantu želeli prelisičiti kontrole izpušnih plinov.

Nemčija ali Turčija?

Volkswagen je v Wolfsburgu seveda "sveto ime", saj daje kruh velikemu delu lokalnega prebivalstva. Podjetje je tudi največji sponzor nogometnega kluba, za katerega navija in se z njim poistoveti velik del delavcev prepoznavne znamke.

Po zaslugi Volksvagna je Wolfsburg med najbogatejšimi mesti v Nemčiji, leta 2013 je bil po bruto družbenem proizvodu na prebivalca celo najbogateši.

Z omenjenim škandalom je ogrožena tudi prodaja avtomobilov, kar bi lahko kaj hitro vplivalo tudi na delovna mesta. Vse to so razlogi, zaradi katerih prebivalcem mesta ni do šale glede programske opreme, a če je bil navijač res vržen s stadiona zaradi tovrstnega transparenta, kot trdijo belgijski mediji, potem bi brez težav trdili, da so šli Nemci tokrat predaleč.

Nekateri belgijski navijači so se po tekmi na družbenih omrežjih spraševali, ali takšna omejitev svobode govora spada v sodobno Evropo. Nekateri so zapisali, da bi kaj takšnega morda pričakovali v Turčiji, gotovo pa ne v Nemčiji.

Volkswagen Arena Wolfsburg | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.