Šport > Nogomet
28 ogledov

Zabrusil Cityju: ''Denar ne prinaša lovorik''

petr čech EPA
Češki reprezentant Petr Čech je Manchester Cityju sporočil, da mu denar ne bo pomagal pri osvajanju lovorik, če ne bo sestavil prave ekipe.

Vratar Chelseaja Petr Čech je prepričan, da mora Manchester City najprej sestaviti zmagovito ekipo, preden bo ponovno sodil v ožji krog favoritov za naslov angleške Premier lige.

Sinjemodri, ki jih bo v prihajajoči sezoni vodil nekdanji trener Málage Manuel Pellegrini, so se okrepili s Fernandinhom, Jesúsom Navasom, Alvarom Negredom in Stevanom Jovetićem. A Čech opozarja, da denar ne prinaša uspeha, saj je na zelenici najbolj pomembna dinamika med nogometaši.

''Arsenalova suša traja predolgo''

''Denar še nikoli ni osvojil lovorike. Lahko zapravljaš, kolikor želiš, a najprej moraš sestaviti ekipo. Pri Cityju je velika konkurenca za vsak položaj. Imajo novega trenerja, nova pričakovanja in novo motivacijo. Če jim bo uspelo zgraditi ekipo, potem bodo nevarni tako v Premier ligi kot v Ligi prvakov. A nevarni bodo še Manchester United, Arsenal, Tottenham in Liverpool,'' je povedal češki reprezentant in dodal: ''Arsenalova suša traja predolgo in kritikom želijo zapreti usta. Tottenham je bil na robu uvrstitve v Ligo prvakov, Manchester United je prvak. In Manchester City je vložil veliko denarja. Takšna je realnost.''

Tudi Čech nima zagotovljenega mesta

Čech je prepričan, da so se modri dobro pripravili na začetek sezone, v kateri jih bo vodil nekdanji trener José Mourinho. ''Potrudili se bomo, da osvojimo ligo. Poznamo naše cilje in želje, ki jih bomo poskušali uresničevati tekmo za tekmo,'' je povedal 31-letnik, ki po prihodu Marka Schwarzerja nima več zagotovoljenega položaja v prvi postavi.

''Nisem zaščiten, tako kot ni zaščiten nihče drug. Potrebno si bo zaslužiti mesto v ekipi in vsi trdo delamo za to. Mark je fantastičen vratar. Zavedam se, da moram ohraniti visok nivo, če želim igrati,'' je zaključil Čech.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.