Šport > Nogomet
248 ogledov

Zadnjeuvrščena do treh točk

Daniel Štefulj
Nogometaši Krškega so v tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Muro z 2:0, Rudar pa je bil boljši od Aluminija s 3:2.

Nogometaši Krškega so po osmih tekmah brez zmage vendarle razveselili svoje navijače in drugič v sezoni vknjižili poln izkupiček. In to proti ekipi, proti kateri so zabeležili tudi prvo zmago, to se je zgodilo 19. avgusta v Murski Soboti, ko so zmagali z 1:0.

Če so Krčani po prejšnjih tekmah tarnali, da njihove dobre predstave niso rezultatsko poplačane, lahko zdaj priznajo, da se jim je proti Prekmurcem to vrnilo. Gosti so bili namreč 70 minut bolj ali manj dolgočasne predstave boljši tekmec, bili konkretnejši, nevarnejši, a neučinkoviti, za kar so bili v zadnjem delu kaznovani. Najprej so nesrečno dosegli avtogol, nato pa je Marco Da Silva mojstrsko izvedel še prosti strel, kar je pomenilo, da so točke ostale doma. Z njimi so se Krčani znebili zadnjega mesta na prvenstveni razpredelnici. Francoz je na enak način tri točke Krškemu sicer prinesel že v Murski Soboti.

Obe ekipi sta tekmo začeli previdno, a Mura je na razmočenem igrišču vsaj poskušala s streli od daleč, toda ti so bili preslabi, da bi presenetili domačega vratarja Marka Zalokarja, ki je imel v prvem polčasu kar precej sreče.

Prvo pravo priložnost na tekmi so gledalci videli šele v 26. minuti, ko se je po kotu pred vratarjem neoviran znašel hrvaški branilec Špiro Peričić, a je z glavo žogo poslal mimo leve vratnice, s tem pa napovedal, da bo tokrat tragičen junak soboškega moštva. Že v naslednjem napadu je odlično prodrl Nino Kouter, toda streljal čez gol, najbližje zadetku pa so bili gosti v 34. minuti, ko je po kirurško natančni podaji Luke Bobičanca Luka Šušnjara s pomočjo Zalokarja zadel prečko.

Luka Zahović Jabolko spora Šport Zarifović: Zahović mi je priznal resnico

Tudi v drugem delu so prvi zagrozili muraši, spet se je po podaji Bobičanca s prostega strela v ugodnem položaju znašel Peričić, tokrat mu je z obrambo z nogama veselje preprečil Zalokar.

Peričić je bil osrednja figura tudi v 70. minuti, ko je po kotu, ki ga je z lepim strelom od daleč priboril David Kovačič, gostujoča obramba reagirala nespretno, Hrvat je poskušal žogo odbiti, a je to storil nespretno, tako da je končala v mreži njegove ekipe. Krško je tako povedlo, pa čeprav si pred tem ni priigralo niti ene prave priložnosti.

A to še ni bilo vse. Kmalu zatem so gostitelji dosegli še drugi gol, Marco Da Silva je še enkrat več pokazal, da je mojster izvajanja prostih strelov, z močnim in natančnim udarcem prek živega zidu je premagal Matka Obradovića.

Gol je Prekmurce povsem zmedel, v nadaljevanju niso več storili nič pametnega, domači so bili do konca tekme nevarnejši, toda izid se ni več spremenil.

Nora tekma Šport Fantastičen evrogol odločil škandalozni derbi v Mariboru

Tekma v Novi Gorici med Gorico in Domžalami je bila zaradi obilnih padavin in preveč razmočenega igrišča preložena.

Tudi Velenjčani pobegnili z zadnjega mesta

Nogometašem Rudarja je pred tekmo in tudi po prvem polčasu dvoboja z Aluminijem grozilo, da se vrnejo na zadnje mesto na prvenstvene razpredelnice, a so v drugem delo vendarle dokazali, da so izšli iz krize. Zabeležili so četrto zmago v sezoni, s katero so prehiteli Triglav in se zavihteli na osmo mesto.

Prvi polčas bo šel hitro v pozabo, tudi zaradi razmočenega igrišča, ki ni dovoljeval kombinatorne igre. Obe ekipi sta si na podoben način priigrali le eno priložnost in ju tudi izkoristili.

Aluminij je povedel v 14. minuti, ko je Rok Kidrič z glavo podaljšal dolgo podajo, v kazenskem prostoru pa se je odlično znašel Francesco Tahiraj, ki je z natančnim strelom premagal vratarja Marka Pridigarja. Na drugi strani so podobno akcijo izpeljali gostitelji, z glavo je v prazen prostor žogo podal Milan Tučić, Dominik Radić se ni odločil za takojšnji strel, ampak za preigravanje. Pri tem je bil uspešen, nato pa je z odličnim strelom zatresel mrežo.

Zato pa je drugi del postregel s precej več zanimivosti, predvsem njegov začetek. Velenjčani so do vodstva prišli že v 47. minuti, ko je David Arap z desne strani podal žogo pred golom, kjer se je v gneči odlično znašel Klemen Bolha, s hrbtom obrnjen proti golu je s peto premagal vratarja Luko Janžekovića.

Takoj zatem so imeli Kidričani v razmaku minute dve lepi priložnosti za izenačenje. Prvo je zamudil Tahiraj, ki je v kazenskem prostoru lepo sprejel žogo, se obrnil, toda streljal preveč po sredini gola, nato se je v ugodnem položaju znašel še Kidrič, a žogo poslal čez gol.

Za zgrešeni priložnosti so bili gostje hitro kaznovani. V 55. minuti je po protinapadu David Hrubik na robu kazenskega prostora našel Žigo Škofleka, ta je naredil korak naprej, nato streljal, žoga je končala v levem spodnjem kotu vratarja Janžekovića.

Aluminij je poskušal vse, da bi se vsaj približal domačim, v 67. minuti je Dejan Petrović po desni strani prodrl v kazenski prostor, a je bil po njegovem poskusu Pridigar na pravem mestu, napadi gostov pa so obrodili sadove nekoliko prepozno, v zadnjem napadu sodnikovega podaljška je zaostanek zmanjšal Tadej Trdina. Za kaj več je Kidričanom zmanjkalo časa.

Prva liga TS, 14. kolo:

Triglav : Celje  1:2 (0:2) 
Majcen 53.; Požeg Vancaš 20./11-m, Ibišević 44. 

Maribor : Olimpija  1:2 (1:0) 
Hotić 40.; Vombergar 52., Tomić 63.

Krško : Mura  2:0 (0:0) 
Peričić 71./ag, Da Silva 77.

Gorica - Domžale            preloženo

Rudar :  Aluminij  3:2 (1:1)
Radić 41., Bolha 47., Škoflek 55.; Tahiraj 14., Trdina 90.

Lestvica:
1. Maribor  30
2. Olimpija  28
3. Gorica   21 (-1)
4. Celje  19
5. Aluminij  18
6. Domžale  16 (-1)
7. Mura  16
8. Rudar  14
9. Krško  12
10. Triglav  12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.