Šport > Nogomet
8330 ogledov

Zarifović: Zahović mi je priznal resnico

Luka Zahović
Mariborčani so prepričani, da so bili oškodovani.

Eden izmed prelomnih trenutkov večnega derbija v Ljudskem vrtu se je zgodil v 79. minuti, ko je v kazenskem prostoru gostujočega moštva padel Luka Zahović. Glavni sodnik Matej Jug ni dosodil enajsmtetrovke v korist Maribora, kar je sprožilo burno polemiko.

Nora tekma Šport Fantastičen evrogol odločil škandalozni derbi v Mariboru

Sporna situacija je botrovala tudi izključitvi strelca edinega gola za Maribora Dina Hotića, ki je v navalu besa odrinil sodnika in si prislužil neposredni rdeči karton.

Trener domačega moštva Darko Milanič je v pogovoru za Planet TV takoj po tekmi dejal, da je sodniška napaka močno krojila razplet derbija, ki ga je z izidom 1:2 dobila Olimpija. "Enajstmetrovka, ki ni bila dosojena v naš prid, je pustila velik pečat na tekmi," je bil prepričan Milanič.

Milan Mandarić Nezaslišano Šport Predsednik Olimpije tarča napada v Ljudskem vrtu

Pred njim je pred kamero stopil Aris Zarifović in razkril, da mu je Zahović priznal resnico. "Kar zadeva tisto situacijo, je bila reakcija Hotića neprimerna, česar se tudi sam zaveda. Kar zadeva situacijo z Lukom Zahvićem, pa Luka dobro ve, da 'penala' ni bilo. To mi je priznal. Sodnik zasluženo ni piskal," je povedal nogometaš Olimpije, a Milaniča ni prepričal. "S tem se ne strinjam. Ogledal sem si posnetek. Vsi se bodo strinjali, da je šlo za prekršek," je vztrajal trener Maribora.

Enakega mnenja je bila tudi vezist Maribora Blaž Vrhovec. "Kar se mene tiče, je bil prekršek. Z Lukom se še nisem pogovarjal. Bilo je očitno, da ga je zadel," je pristavil.

Komentarjev 7
  • Žurnalček 08:40 30.oktober 2018.

    Zadeti ste MB v glavo in ne Luka v noge . Kako so lahko tako svinjsko nesramni , ko govorijo o penalu , ki ga sploh bilo ni . Poglejte LEVO Lukino nogo , ki pada sama od sebe , ...prikaži več ne da bi se je kdo dotaknil . Zahovič je moral dobiti RDEČ karton zaradi nešportnega obnašanja in posledično povzročitve divljanja enih in drugih navijačev na tribunah ! Upajmo da bo HOTIČ ki je odrinil sodnika, dobil najmanj 3 mesece prepovedi igranja !

  • rogixl 09:07 28.oktober 2018.

    Nogomet, igra za izživljanje divjakov, pijancev in zadrogirancev.

  • uni65 08:22 28.oktober 2018.

    Luka bi moral dobiti karton ker je "blefiral" prekšek ki ga ni bilo

Sorodne novice