Šport > Košarka
132 ogledov

Olimpiji iz rok spolzela dobljena tekma

petrol olimpija Petrol Olimpija/Twitter
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 5. kroga lige Aba izgubili s Cibono po podaljšku z 78:80 (19:15, 34:25, 48:46, 68:68).

Petrol Olimpija je lovila tretjo domačo zmago v regionalnem tekmovanju v sezoni, uspeh pa bi zmajem prišel prav tudi zaradi rane iz evropskega pokala med tednom, ko so za več kot 30 točk klonili proti Virtusu. Dvoboj z Zagrebčani, pred tekmo so bili zadnji na lestvici, je bil tesen in razburljiv, nazadnje pa so predvsem po lastni krivdi ostali praznih rok po podaljšku.

Večji del tekme je bila tekma precej izenačena, le v drugi četrtini so si domači priborili že devet točk naskoka, ki pa ni zdržala. Že v tretji četrtini so se gostje približali, potem pa tudi povedli in končnica je bila povsem odprta.

Štiri minute pred koncem rednega dela so domači po trojki Jana Špana prišli do tesnega vodstva (60:59), a uspeh je bil še zelo oddaljen. Zdelo se je, da bo Blaž Mesiček z dokaj mirno roko (trije od štirih zadetih prostih metov) v zadnjih sekundah le prinesel zmago, toda vodstva s 66:61 domači niso znali zadržati.

Celo prednosti 68:62 15 sekund pred koncem po dveh zadetih prostih metih Aleksandra Lazića ne: zanje sta bila usodna Brandis Raley Ross in Ivan Novačić, ki sta v le devetih sekundah (vmes so Ljubljančani v svojem napadu zapravili žogo) dosegla dve trojki in štiri sekunde pred koncem rednega dela je Cibona izenačila na 68:68.

V podaljšku je nato Olimpija klonila: spet bi lahko bil mož odločitve Mesiček, ki je pred koncem s prostima metoma izenačil na 78:78, toda koš Marka Ljubičića šest sekund pred koncem je odnesel zmago Ljubljančanom.

Pri domačih je Mirza Begić tekmo končal pri 17 točkah, eno manj je dosegel Mesiček.

V naslednjem krogu bo Petrol Olimpija 5. novembra gostovala v Podgorici pri Budućnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice