Šport > Nogomet
56 ogledov

"Možno, da derbi prihaja v pravem trenutku"

maribor olimpija ljudski vrt prva liga Anže Petkovšek
Nogometaše Maribora in Olimpije danes ob 16.45 čaka drugi derbi sezone v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije.

Čeprav so prvega v Ljubljani dobili Štajerci s 3:0, pa oboji za obračun v Ljudskem vrtu napovedujejo boj za zmago. Ljubljančani bi se z njo Mariboru približali na dve točki, v nasprotnem primeru bi se vijolice oddaljile za osem točk.

Prvi ljubljansko-mariborski dvoboj je več veselja prinesel Štajercem, ki so zadeli prek Jana Mlakarja, Amirja Derviševića in Dina Hotića, ki bodo tudi tokrat ena glavnih orožij Maribora. Toda kot pravi strateg Olimpije Zoran Barišić, ga preteklost ne zanima. Istega mnenja je tudi Mariborov trener Darko Milanič.

Olimpija pod Barišićem še ni izgubila, zmaji pa zadnji poraz v ligi beležijo prav v spopadu z Mariborom. Na Barišićevi strani je tudi statistika medsebojnih dvobojev z zdajšnjim trenerjem Maribora Milaničem. Stratega sta se v preteklosti merila že v avstrijski ligi.

"Gremo v pozitivno smer. Težko je reči, a možno, da derbi prihaja v pravem trenutku. Dvignili smo formo, zmagujemo, tako da se nikogar ne bojimo."

Zoran Barišić

Tako kot na vsakem derbiju bo tudi tokrat personalizacija vstopnic, torej vstop z osebnim dokumentom in izpolnjenimi osebnimi podatki na vstopnici. Policija pa sporoča, da bo tudi tokrat zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Tekmo bo sodil Matej Jug.

"Derbi bomo dočakali v dobrem stanju. Ozračje je podobno današnjemu vremenu, odlično. Smo pripravljeni in zelo, zelo motivirani. Priprave smo izpeljali po načrtu, dobro izkoristili vmesno pokalno preizkušnjo. Smo v dobrem trenutku, igramo pa proti kakovostnemu nasprotniku, to je treba upoštevati. Slediti moramo določeni strategiji, morali se bomo držati dogovora in sem prepričan, da nam lahko uspe."

Darko Milanič

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice