Šport > Nogomet
329 ogledov

Dervišević mož odločitve, Domžale preživele z devetimi

Amir Dervišević
V najmočnejši slovenski ligi so bile na sporedu tekme 12. kroga.

Mariborčani, ki so v prejšnjem krogu visoko izgubili v Murski Soboti, so se kljub temu, da so še vedno manjkali nekateri nogometaši, med njimi Marko Šuler, Martin Milec in Martin Kramarič, vrnil pa se je Mitja Viler, pobrali in premagali neugoden Aluminij. Ta je pogrešal predvsem Ivana Konteka in Matica Vrbanca, a popravil vtis po visokem porazu na prvi medsebojni tekmi, ko so izbranci Darka Milaniča slavili kar s 5:2. 

Čeprav so Kidričani odločno začeli tekmo in prišli tudi do priložnosti prek Lucasa Horvata in Antona Rogine, pa so Mariborčani povedli že v tretji minuti. Dino Hotić je podal za hrbet Aluminijeve obrambe, vtekel je Jan Mlakar in zadel za 1:0. Za Mlakarja je bil to sedmi gol sezone, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil s soigralcem in najboljšim nogometašem meseca septembra Hotićem ter Murinim Rokom Sirkom.

V nadaljevanju so imeli vijolični pobudo, v 23. minuti pa znova nevarneje zagrozili, po strelu Amirja Derviševića z desne strani se je izkazal Luka Janžekovič. Dve minuti pozneje je Viler žogo poslal čez prečko, v 40. pa je Mlakar streljal iz bližine, a zadel Ilijo Martinovića pred golovo črto. Kidričani pa so bili nevarni še v 36. minuti, ko je Alen Krajnc žogo prav tako poslal čez prečko.

V drugem polčasu je najprej nase znova opozoril Mlakar, ki je imel lepo priložnost v 51. minuti, njegov strel pa je obranil Janžekovič. Le malce pozneje je Luka Zahović iz bližine streljal mimo, v 62. minuti pa so gosti izenačili, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Rok Kidrič. Ta se je med strelce vpisal na tretji zaporedni tekmi in četrtič skupno.

Toda veselje gostov ni trajalo prav dolgo, pet minut pozneje je namreč Amir Dervišević poskrbel za novo mariborsko vodstvo. Prvi asistent lige, zbral je že devet podaj, je izvedel prosti strel z desne strani, žoga je preletela vse igralce in presenetila tudi Janžekoviča. Za Derviševića je bil to tretji gol v sezoni. Do konca velja od nevarnejših strelov omeniti še dva Zahovićeva poskusa, ki pa nista bila natančna.

Mariborčani bodo v 13. krogu 20. oktobra gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo gostili Domžale.

Ljubljančani držijo stik z Mariborom

Ljubljančani so prišli do svoje šeste zmage, s katero so se vodilnemu Mariboru približali na pet točk. Za novo slavje pa so se morali precej potruditi, kljub premoči v posesti žoge so celjski odpor streli šele v zadnjih petih minutah tekme. Olimpija je tako zmagala še četrtič zapovrstjo v gosteh, Celje pa je doživelo prvi poraz po šestih krogih in je na sedmem mestu.

Tekma je hitro ponudila nekaj razburjenja. V tretji minuti sodnik Bojan Mertik najprej ni piskal prekrška Jucieja Lupete, takoj zatem pa očitnega igranja z roko Žana Benedičiča v kazenskem prostoru, tako da so Ljubljančani ostali brez najstrožje kazni.

Celjani so nase najprej opozorili v šesti minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Jakob Novak, Aljaž Ivačič pa je dobro posredoval. Prav Novak je bil tudi eden ključnih mož pri vodilnem zadetku Celjanov.

V 22. minuti je podal za hrbet celjskih branilcev, kamor je stekel Mitja Lotrič in zadel za 1:0. Olimpija, ki prav veliko priložnosti ni imela, je izenačila v 36. minuti, ko je najstrožjo kazen, to je zakrivil Žan Zaletel z igranjem z roko, zanesljivo izvedel Andres Vombergar za svoj peti zadetek v sezoni.

V prvem polčasu je imel še eno priložnost Novak, in sicer v 38. minuti, ko se je znašel v ugodnem položaju za strel s približno desetih metrov, a je to slabo izvedel.

V 49. minuti so imeli zeleno-beli lepo priložnost za vodstvo, potem ko je po podaji Dina Štigleca z leve strani Vombergar s strelom z glavo zadel prečko. Malce pozneje je bil Olimpijin napadalec prav tako z glavo tudi malo premalo natančen.

V 62. minuti je z levega roba kazenskega prostora prosti strel izvedel Rok Kronaveter, toda Matjaž Rozman je bil dobro postavljen. Devet minut pozneje je pred Ivačiča prišel Lotrič, streljal iz bližine malce z desne, toda ljubljanski vratar je strel obranil.

V 79. minuti je Ivačič ukrotil še strel Novaka s približno enajstih metrov, na drugi strani pa je Rozman moral posredovati po poskusu Stefana Savića v 84. minuti. Le minuto pozneje pa so Ljubljančani povedli, po podaji Kronavetra z leve strani je pred golom nogo podstavil Macky Bagnack in poskrbel za vodstvo z 2:1. Zanj je bil to prvi gol v sezoni.

Že v sodniškem dodatku pa je Olimpija le še potrdila zmago, Kronaveter je izvrstno izvedel prosti strel s slabih 20 metrov in zadel v levi zgornji kot celjskih vrat. Kronaveter je tako dosegel svoj peti zadetek sezone.

Celjani bodo v 13. krogu 21. oktobra gostili Krško, Ljubljančani pa Kranjčane.

Domžale z dvema igralcema manj izvlekle točko

Čeprav so Sobočani igrali približno eno uro z igralcem več, približno pol ure pa celo z dvema, so iz Domžal odnesli le točko. A tudi z njo so lahko črno-beli kar zadovoljni, saj so še v 85. minuti zaostajali z 0:2. Nato pa je Rok Sirk z dvema goloma preprečil poraz ekipe, ki je na prvi medsebojni tekmi v sezoni v Fazaneriji Domžale ugnala kar s 5:1. Mura je tako prišla do četrtega neodločenega izida v sezoni, Domžale pa do tretjega, tako da na petem mestu izbranci Simona Rožmana še vedno bežijo murašem za dve točki.

Domžalčani so dobili prvi polčas, potem ko je v 24. minuti Slobodan Vuk hitro izvedel prosti strel na sredini igrišča, podal žogo do Agima Ibraimija, ta je sam stekel proti vratom in z nizkim strelom zadel za 1:0.

Pet minut pozneje je z leve strani streljal Senijad Ibrčičić, a zadel le zunanji del mreže, tako kot tri minute pred tem Luka Šušnjara v dresu Mure. Ta je sicer bolje začela tekmo, imela pobudo, najlepši priložnosti pa si je priigrala ob koncu polčasa, ko je že imela igralca več na igrišču, saj je v 32. minuti z igrišča moral Kobbie Morris po dveh prekrških nad Šušnjaro in dveh rumenih kartonih.

V 41. minuti je malce z desne strani streljal Luka Bobičanec, a žogo poslal mimo druge vratnice, v 45. pa je z roba kazenskega prostora poskusil Šušnjara, nato pa še Alen Kozar, obakrat pa se je izkazal Ajdin Mulalić, ki je branil namesto bolnega Dejana Milića. Pri Domžalah je zaradi poškodbe sicer manjkal tudi Gregor Sikošek.

V drugem polčasu je najprej v 53. minuti z glavo poskusil Matic Maruško, a je streljal prešibko. Od 59. minute dalje pa so Prekmurci imeli kar dva igralca več na zelenici, saj je po grobem prekršku nad Nikom Lorbkom neposredni rdeči karton dobil kapetan Ibričić. Pet minut pozneje bi lahko številčno prednost unovčil Nino Kouter, toda njegov strel iz kazenskega prostora je Mulalić obranil.

Kljub pričakovani pobudi pa Mura tudi v nadaljevanju nikakor ni našla prave vrzeli v čvrsti obrambi Domžal. Še več, v 85. minuti so znova zadeli Domžalčani, potem ko sta v protinapad stekla branilca Gaber Dobrovoljc in Tilen Klemenčič, slednji pa je nato žogo pospravil v prazno mrežo.

A tekme še zdaleč ni bilo konec. Že v 87. minuti so Sobočani znižali zaostanek, potem ko je po kotu streljal Rok Sirk, žoga pa se je nato od Adama Gnezde Čerina odbila v mrežo, v sodniškem dodatku pa je Sirk poskrbel še za izenačenje, potem ko je z glavo zadel po podaji Maruška. Za Sirka je bil to sedmi gol sezone, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Mariborovim Dinom Hotićem.

Domžalčani bodo v 13. krogu 20. oktobra gostovali v Kidričevem, Sobočani pa bodo gostili Velenjčane.

Prva Liga TS, 12. krog:

Domžale - Mura 2:2 (1:0)
Maribor - Aluminij 2:1 (1:0)
Celje - Olimpija 1:3 (1:1)

LESTVICA:
1. Maribor 12 8 3 1 34:11 27
2. Olimpija 12 6 4 2 24:13 22
3. Gorica 11 4 6 1 14:13 18
4. Aluminij 12 5 2 5 19:19 17
5. Domžale 12 4 3 5 20:18 15
6. Mura 12 3 4 5 19:19 13
7. Celje 12 2 7 3 13:16 13
8. Triglav 11 3 3 5 14:21 12
9. Rudar 12 3 2 7 9:27 11
10. Krško 12 1 6 5 5:12 9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice