Šport > Košarka
106 ogledov

Olimpija obstala v četrtfinalu superpokala

petrol olimpija Petrol Olimpija/Twitter
Zmaji so se dobro upirali do zadnje četrtine.

Košarkarji Petrol Olimpije so v četrtfinalu končali nastop na superpokalnem turnirju lige Aba v Banja Luki. Ljubljančani so v četrtfinalu morali priznati premoč beograjski Crveni zvezdi, ki je zmagala s 86:60 (20:28, 40:42, 60:51).

Olimpija, ki jo v ponedeljek čaka začetek domače sezone s superpokalnim obračunom v Ljubljani proti Sixt Primorski, je tekmo dobro začela in dobila prvo četrtino, korak pa nato z Beograjčani držala praktično do zadnje četrtine. V tej pa so rdeče-beli hitro pobegnili za 15 točk, sredi četrtine vodili že za 17, nato pa le še plemenitili prednost.

Pri Olimpiji je bil s 15 točkami najboljši Blaž Mesiček, po 10 sta jih dodala Mirza Begić in Aleksandar Lazić. Pri zmagovalcih je bil s 14 točkami najboljši Maik Zirbes, 12 jih je dodal Billy Baron.

Zvezda se bo v polfinalu pomerila s Cedevito, ki je v predzadnjem četrtfinalu premagala Zadar s 85:77. Drugi polfinalni par sestavljata Partizan - Budućnost. Finale bo v nedeljo.

Partizan je v četrtfinalu ugnal Mornar z 91:77, Budućnost pa z 90:86 Igokeo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice