Šport > Košarka
657 ogledov

Vujačić okrepil Petrol Olimpijo

Petrol Olimpija MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
V Ljubljani pozdravili branilca z zvezdniškim priimkom.

Uprava košarkarskega kluba Petrol Olimpija je prvo ekipo okrepila še na položaju branilca. Zmajem se je pridružil 18-letni mladinski reprezentant Petar Vujačić iz Rogaške, polbrat nekdanjega prvaka lige NBA Saše Vujačića, ki je z Ljubljančani podpisal štiriletno pogodbo.

Marko Anđelković Petrol Olimpija Šport Še zadnji koščki sestavljanke

Vujačić je svoj talent potrdil poleti na EP do 18 let v Skopju, kjer je bil eden od nosilcev slovenske izbrane vrste in je v povprečno dosegel po 14,4 točke na tekmo in imel ob tem 40-odstotni met za tri točke, 3,6 skoka, 1,8 podaje ter 1,6 pridobljene žoge na srečanje. S povprečnim indeksom 12,6 je bil najučinkovitejši posameznik v slovenskem moštvu, bil pa je tudi drugi strelec ter drugi podajalec naše zasedbe.

"Vujačić je trenutno najmlajši član naše ekipe, kar se seveda tudi vidi na parketu. Petar ima zelo dobre delovne navade. Na treningih se je odlično vključil med ostale igralce in dela zelo zavzeto. Vidi se, da je motiviran, da napreduje iz dneva v dan, kar ga lahko pripelje daleč," je o mladem košarkarju povedal Zoran Martić.

"Zelo vesel sem, da sem postal član Petrol Olimpije. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil Rogaški in vodstvu kluba za ponujeno priložnost v zadnjih sezonah. Komaj čakam, da se sezona začne, in da prvič oblečem dres Zmajev," pa je ob prestopu v Ljubljano dejal mladi košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice