Šport > Nogomet
5242 ogledov

Fantastičen evrogol odločil škandalozni derbi v Mariboru

olimpija garderoba NK Olimpija/Facebook
Jubilejni 100. večni derbi Maribora in Olimpije se je v Ljudskem vrtu končal z zmago Ljubljančanov (1:2).

Olimpija, aktualni slovenski nogometni prvak, je v 14. krogu Prve Lige v gosteh premagala Maribor (1:2) in se večnemu tekmecu oddolžila za poraz v petem krogu domačega prvenstva.

Ljubljančani, ki pod taktirko trenerja Zorana Barišića še naprej ne poznajo poraza, so z osmo zmago v sezoni zaostanek na lestvici znižali na dve točki.

Mariborčani so v prvem polčasu povedli z golom Dina Hotića, ki pa si je z nespametno potezo kasneje prislužil predčasen sprehod pod prho. Gostje so izenačili v 52. minuti z golom Andresa Vombergarja, za popoln preobrat pa je s fantastičnim evrogolom poskrbel Tomislav Tomić.

"Prvih 20 minut smo igrali po načrtu, vendar je bil Maribor boljši. Zadnjih 20 minut prvega polčasa smo imeli težave, ker se je poškodoval Kronaveter. Igrali smo aktivno, bili smo boljši z žogo in hitrejši. Mislim, da sta obe moštvi odigrali dobro tekmo," je za Planet TV po tekmi povedal Barišić.

Na vprašanje, s katerimi besedami je med polčasom motiviral svoje varovance, pa je hudomušno odvrnil: "To je skrivnost."

Milan Mandarić Nezaslišano Šport Predsednik Olimpije tarča napada v Ljudskem vrtu

Mariborčani protestirali

Prvo priložnost na tekmi so si priigrali domači nogometaši, po podaji Amirja Derviševića pa je bil za las nenatančen Marko Šuler.

Mariborčani so se jezili v 11. minuti, ko je po odrivanju Arisa Zarifovića v gostujočem kazenskem prostoru padel Luka Zahović. Glavni sodnik Matej Jug se na ogročenje navijačev ni odločil za najstrožjo kazen.

Olimpija je nevarno zapretila v 29. minuti s strelom Roka Kronavetra, a se je Jasmin Handanović zelo dobro znašel in s konicami prstov žogo potisnil v vratnico.

Poškodba Kronavetra

Poskus vezista Olimpije je poskušal blokirati Mitja Viler, v trčenju stopal pa je krajšo potegnil Kronaveter. Ta je po posredovanju zdravniške službe odšepal z igrišča, nato pa svojemu trenerju sporočil, da s srečanjem ne more nadaljevati. Zamenjal ga je Kingsley Boateng.

Kronaveter je, kot kaže, utrpel poškodbo gležnja.

Malce pozneje so tudi Ljubljančani zahtevali najstrožjo kazen po prekršku Denisa Klinarja, a je Jug dosodil le prosti strel z levega roba kazenskega prostora. Veliko priložnost za Maribor je v 36. minuti zastreljal Marcos Tavares, ki je po lepi podaji Jasmina Mešanovića žogo poslal visoko čez gol.

V 40. minuti so Mariborčani povedli. Viler je z leve strani podal v kazenski prostor, kjer pa branilci Olimpije žoge niso uspeli izbiti. Žoga se je odbila do Dina Hotića, ki je z levico premagal Aljaža Ivačiča. Hotić je zabil osmi gol v sezoni, ki ga je proslavil s salto. S tem zadetkom se je na na prvem mestu strelske lestvice izenačil s celjskim Rudijem Požegom Vancašem.

Vijočasti so v zaključku prvega polčasa zagospodarili na igrišču. Zapretil je Marko Šuler, tik pred sodniškim piskom pa je s prostega strela poskusil še Amir Dervišević, vendar Ivačiča ni mogel presenetiti.

Hiter preobrat Olimpije

Drugi polčas se je začel po željah gostujočih nogometašev, ki so v 52. minuti dosegli izenačujoči zadetek. Enega redkih predložkov je v kazenski Maribora uspešno poslal Stefan Savić, pred Handanovićem pa je z nekaj sreče do žoge prišel Andres Vombergar in zabil za izenačenje.

Gostom je dobrih deset minut kasneje uspel popoln preobrat. Z velike razdalje je z levico sprožil Tomislav Tomić in zabil bržkone enega najlepših golov v njegovi karieri. Handanović se je žoge dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti.

V 79. minuti je na zelenici zavrela kri. V kazenskem prostoru je padel Zahović, vendar sodnik tudi tokrat ni pokazal na belo točko. Odločitev je močno razjezila Hotića, ki je pritekel izza hrbta in delivca pravice odrinil. Šokirani Jug mu je pokazal neposredni rdeči karton.

Stadion je za nekaj trenutkov prekrila dimna zavesa.

V 85. minuti je nevarno sprožil še Savić, izkazal pa se je Handanović. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na srečanju. Tekmo v Ljudskem vrtu si je ogledalo 12.000 gledalcev.

Jan Oblak Brez ovinkarjenja Šport "V glavah bomo vedno smučarji"

Prva Liga TS, 14. krog:

Maribor : Olimpija 1:2 (1:0)
Hotić 40.; Vombergar 52., Tomić 63.

zoran barišić Prva Liga Šport "Možno, da derbi prihaja v pravem trenutku"

LESTVICA:
1. Maribor 14 9 3 2 38:13 30
2. Olimpija 14 8 4 2 28:14 28
3. Gorica 13 5 6 2 18:18 21
4. Celje 14 4 7 3 17:18 19
5. Aluminij 13 5 3 5 19:19 18
6. Domžale 13 4 4 5 20:18 16
7. Mura 13 4 4 5 21:20 16
8. Triglav 14 3 3 8 17:29 12
9. Rudar 13 3 2 8 10:29 11
10. Krško 13 1 6 6 6:14 9

Komentarjev 2
  • Žurnalček 09:56 31.oktober 2018.

    A je tako težko sklicati sod.zbor , da na tajnem glasovanju povedo a je bil 11 al ne! Kva se delate pametne, Milanić za vse si si pa sam kriv! Sodnik je bil na 3 metre, jasno videl simulirani padec-tudi ...prikaži več posnetek tako kaže-dal Bosancu rumen karton zaradi simuliranja, pol ti pa en nepismen Hotič prteče s 40m in odrine sodnika, zakaj ni piskal 11. Kaj a ste MB mal al velik prtegnjen v glavo , tole kar počnete je maloumno in na nivoju nogometa v Bosni! Če že ne morete brez zavičaja , vrnite se nazaj

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 18:52 27.oktober 2018.

    Največja sramota tega derbija je Milanič!! Drži v igri Tavaresa,ki je 2. polčasu 3 krat dobil žogo in še te je izgubil! Tudi Zahovič je bil zanič Milanič pa zamenja dobre igralce kot so Drviševič!! Potem še ogromno vlogo odigral ...prikaži več sodnik Jug,ki pomaga uničevati slovenski nogomet Stožice so že skoraj PRAZNE in to zaradi SODNIKOV kdo bo pa šel gledat tekmo,če že v naprej veš,da bo Olimpija z pomočjo sodnikov ZMAGALA!

Sorodne novice