Šport > Nogomet
67 ogledov

Zasluži še več kot med kariero

michael jordan EPA
Nekdanji ameriški košarkarski zvezdnik Michael Jordan, ki je bil že kot aktivni igralec severnoameriške profesionalne lige NBA najbolje plačani športnik na svetu, odlično služi tudi izven športnih igrišč. Po pisanju ameriške revije Forbes je lani zaslužil 110 milijonov ameriških dolarjev.

Čeprav se je danes 53-letni Michael Jordan košarkarsko upokojil leta 2003, je še vedno pravi magnet za športne navdušence, saj se je prodaja Nikejeve blagovne znamke z njegovim imenom lani povečala za 14 odstotkov. Po študiji ameriške revije Forbes letno zasluži 110 ameriških dolarjev, Jordanu, ki je glavni delničar ekipe NBA Charlotte Hornets pa prihodke prinaša tudi sodelovanje s še nekaterimi ameriškimi podjetji, kot so Hanes, Gatorade, Five Star Fragrances in Upper Deck. Po pisanju Forbesa šestkratni zmagovalec lige NBA s Chicago Bulls zdaj služi celo več, kot v časih, ko je bil na košarkarskih igriščih.

Na drugem mestu med športnimi "upokojenci" je nekdanji angleški nogometaš David Beckham s 65 milijoni ameriških dolarjev zaslužka, tretji je nekdanji ameriški golfist Arnold Palmer (60 milijonov dolarjev), četrti je Junior Bridgeman, še en nekdanji igralec lige NBA 32 milijonov dolarjev, peti pa nekdanji ameriški nogometaš in lastnik Carolina Panthers Jerry Richardson (30 milijonov dolarjev).

Prvo deseterico nekdanjih športnih zvezd končuje Magic Johnson s 26 milijoni dolarjev, kar mu prinaša vodenje konzorcija z zavarovalnicami, kinodvorane ter delnice v baseball klubu Los Angeles Dodgers in nogometnem klubu Los Angeles FC. Najbolje plačani nogometni upokojenec je Pele na 13. mestu (14 milijonov), kolikor zasluži tudi najbolje plačana nekdanja športnica, Kitajka Li Na, ki se je s teniških igrišč poslovila predlani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.