Šport > Nogomet
19 ogledov

''Zidane me je želel zvabiti k Realu''

zidane ribery EPA
Krilni nogometaš Bayerna Franck Ribéry je razkril, da ga je rojak Zinedine Zidane poskušal na vsak način zvabiti k Realu Madridu.

Francka Ribéryja so leta 2007 tesno povezovali z Realom Madridom in Barcelono, francoski reprezentant pa se je odločil za podpis z Bayernom iz Münchna. Špekulacije o njegovi selitvi v Primero División so se spet okrepile tri leta pozneje, 30-letnik pa jih je demantiral s podaljšanjem pogodbe z nemškim prvoligašem.

Ribéry je v intervjuju za BeIN Sport zatrdil, da se v Nemčiji dobro počuti, vendar selitve na Pirenejski polotok ne izključuje. ''Trenutno me to ne zanima, saj je Bayern moja družina. Barcelona in Real sta veliki ekipi. Obe sta se nekoč zanimali zame in všeč mi je tako Barça kot Real. Morda se počutim bližje Realu kot Barceloni. Zidane je želel, da se pridružim Realu, in je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči,'' je povedal Francoz.

Kandidat za Ballon d'Or

Ribéry je v lanski sezoni odigral eno izmed glavnih vlog v zgodovinskem letu za bavarski klub, ki je osvojil domačo ligaško in pokalno lovoriko ter pokoril še evropsko nogometno elito, ko je v finalu Lige prvakov ugnal Borussio Dortmund. Ribéry ima prav po zaslugi izjemnih uspehov ekipe dobre možnosti, da osvoji nagrado za najboljšega nogometaša leta. ''Dober občutek imam. Vse bližje je. To je bila ena izmed mojih najboljših sezon. Imel sem srečo, da sem osvojil vse,'' je povedal 30-letnik.

Predsednik Fife Sepp Blatter je razkril, da bo ožji seznam favoritov za zlato žogo vseboval pet imen, med katerimi bo po predvidevanjih tudi Ribéry. Na omenjenem seznamu naj bi bila tudi Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, med najverjetnejšimi izbirami pa se zdita še Neymar in Zlatan Ibrahimović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice