Šport > Nogomet
2740 ogledov

Zidane "odvrgel bombo" o zvezdniku: "Odhaja. Čim prej, tem bolje."

zinedine zidane Epa
Besede francoskega stratega ne puščajo nobenega dvoma.

Zinedine Zidane je po porazu Real Madrida na pripravljalni tekmi v Houstonu, kjer so galaktike s 3:1 premagali nogometaši Bayern Münchna, brez ovinkarjenja potrdil, da Gareth Bale nima prihodnosti v Madridu.

30-letni Valižan, nekoč najdražji nogometaš na svetu, ki se je kraljevemu klubu pridružil leta 2013 in z njim med drugim osvojil štiri naslove v ligi prvakov, na tekmi z nemškim prvakom ni dobil priložnosti, kar je samo še okrepilo namigovanja, da v Realu zanj ni več prostora. 

Bale se je kmalu po vrnitvi francoskega stratega znašel na stranskem tiru, a se je Zidane dolgo izogibal neposrednim odgovorom na vprašanja o njegovi prihodnosti.

Zdaj ni nobenega dvoma več, da se Real pogaja za Balov prestop, a težava ostaja njegova visoka plača.

Valižan ima pogodbo s španskim velikanom sklenjeno do leta 2022, v naslednjih treh letih pa naj bi mu Real izplačal kar dobrih 51 milijonov evrov oziroma 17 milijonov na sezono.

Gareth Bale Madrid Karte na mizi Šport Bale grozi Realu: "51 milijonov, ali pa ostanem in igram golf!"

Med možnimi destinacijami se v angleških medijih omenjata Tottenham, za katerega je igral pred selitvijo v Madrid, in Manchester United, a bi moral Bale pristati na zmanjšanje plače, česar pa po za zdaj neuradnih informacijah ni pripravljen storiti.

Tottenham naj bi bil za nogometaša pripravljen odšteti 60 milijonov evrov, a Real, ki je Londončanom zanj plačal 100 milijonov, želi iztržiti vsaj deset milijonov več.

Real, Manchester City, Gareth Bale Sestanek Šport Bale se je odločil, pri Realu zelo presenečeni

Zidane je imel na srečanju z Bayernom na voljo kar 11 rezervistov, med njimi pa ni bilo prostora za Valižana. Po tekmi je novinarjem potrdil, da potekajo pogajanja za prestop, ob tem pa izrazil željo, da bi nogometaš odšel čim prej.

"Bale ni igral, ker je tik pred odhodom. Če bi lahko odšel jutri, toliko bolje," je bil jasen trener Reala.

"Nič osebnega nimam proti njemu, a pride čas, ko je treba sprejeti določene odločitve. Potrebujemo spremembo. Odhod je odločitev trenerja in nogometaša, ki se zaveda svoje situacije. Stvari se bodo uredile v 24 ali 48 urah. To bo dobro za vse." je dodal Zidane.

Gareth Bale | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • Vasilij Vasquez 11:17 21.julij 2019.

    Je rekel nepotist, po tem ko je dal svojega nesposobnega sina branit v gol