Šport > Nogomet
15 ogledov

"Živjo, doktor, počutim se dobro!"

Dr Andrew Deaner muamba EPA
Okrevanje Fabricea Muambe se uspešno nadaljuje. Po besedah Boltonovega klubskega zdravnika je vezist na začetku zelo dolgega okrevanja.

"Fizioterapevt Andy Mitchell je prvi opazil, da se je Fabrice zgrudil. Gledal sem proti golu, kjer je bila žoga, ko so vsi začeli vpiti, naj se spravim na zelenico. Andy je bil prvi pri njem. Fabrice je ležal z obrazom proti tlom. Obrnili smo ga na hrbet, poskušal je dihati, a takoj se je videlo, da se dogaja nekaj zelo resnega. Spoznali smo, da gre za zastoj srca. Brez besed smo vedeli, kaj je treba storiti. Začeli smo z oživljanjem. Njegovo srce ni bilo 48 minut od takrat, ko se je zgrudil, do prihoda v bolnišnico. Tudi v njej so se pol ure trudili z njim, srčna mišica pa ni niti enkrat reagirala. Nato mu je srce le začelo biti," se je sobotnih dogodkov na stadionu White Hart Lane spominja doktor Boltona Jonathan Tobin.

"Živjo, dohtar"

Stanje Fabricea Muambe naj bi bilo zdaj dobro. Nekdanji član mlade angleške reprezentance lahko diha samostojno, srce mu bije brez pomoči aparatov, z obiskovalci pa se tudi že lahko pogovarja. "Izjemno sem vesel, da lahko potrdim izboljšanje njegovega stanja. Prvi dobri znaki okrevanja se nadaljujejo. Obiskal sem ga sinoči in dejal mi je 'Živjo, dohtar', nato pa je na moje vprašanje, kako se počuti, odgovoril z 'dobro'. Želel je vedeti, kaj se je točno zgodilo, in to sem mu razložil. Rad bi pa poudaril, da je še vedno na začetku zelo dolgega okrevanja," je še dejal Tobin.

Pretreseni igralci Boltona bodo sicer v soboto odigrali pomembno srečanje v boju za obstanek z Blackburnom, Muambova družina pa je nogometašem že dala svoj blagoslov za vrnitev na zelenico. Prekinjena tekma četrtfinala FA pokala s Tottenhamom bo na sporedu v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.