Šport > Nogomet
31 ogledov

Kako so glasovali Slovenci?

zlata žoga podelitev ballon d'or EPA
V glasovanju za zlato žogo vsi slovenski predstavniki največ točk niso podelili Leu Messiju.

Lionel Messi je v ponedeljek prejel svojo peto zlato žogo, v finalnem izboru je premagal Cristiana Ronalda in soigralca pri Barceloni Neymarja

Messi je dobil 41,33 odstotka glasov, Ronaldo, ki je po dveh zaporednih zlatih žogah tokrat ostal praznih rok, jih je dobil 27,76, tretji je bil Neymar (7,86 %).

Kot vedno so pri glasovanju sodelovali kapetani in selektorji vseh reprezentanc, po en glas pa je dobil tudi po en predstavnik sedme sile v vseh državah. Vsi so izbrali tri nogometaše - prvemu so podelili pet, drugemu tri in tretjemu eno točko.

Tri točke Hazardu, ena Lewandowskemu

Slovenski selektor Srečko Katanec je pet točk dodelil Messiju, tri Ronaldu, eno pa Zlatanu Ibrahimoviću.

Malce je presenetil kapetan Boštjan Cesar. Branilec Chieva je dal pet točk Ronaldu, tri vezistu Chelseaja Edenu Hazardu, eno pa Messiju.

Novinar RTVS Andrej Stare je dal pet točk Messiju, tri Ronaldu, eno pa napadalcu Bayerna Robertu Lewandowskemu.

Conte in Buffon bojkotirala

Italijanski nogometni selektor Antonio Conte in kapetan reprezentance Gianluigi Buffon se nista udeležila prireditve ob podelitvi zlate žoge, prav tako pa za najboljšega nogometaša na svetu nista glasovala. Razlog za to je protest, ker Buffona ni bilo niti na širšem seznamu kandidatov za nagrado, poročajo danes italijanski mediji.

Na seznamu kandidatov je bilo pet vratarjev, in sicer Manuel Neuer, Iker Casillas, Thibaut Courtois, Claudio Bravo in David Ospina, po mnenju Italijanov bi moral biti na njem tudi Buffon, ki se je z Juventusom lani uvrstil v finale lige prvakov. Od Italijanov je tako glasoval le predstavnik novinarjev.

Komentarjev 1
  • stilist 09:54 12.januar 2016.

    Kot kaže, se Cesar sploh ne spozna na nogomet. Pa še kapetan je. Groza!