Šport > Nogomet
13 ogledov

Zmaga nad Laziem dovoljuje sanje Udineseja

birsa milan genoa serie a
1/14
EPA
Juventus je tri kola pred koncem sezone v Serie A ohranil prednost na vrhu lestvice in visoko premagal Novaro (4:0). Štiri gole je Sieni na gostovanju zabil tudi AC Milan, prvega po operaciji srca je prispeval Antonio Cassano (4:1). Samir Handanović je z zmago proti nekdanjemu klubu Laziu z Udinesejem ujel Rimljane na tretjem mestu (2:0).

Dva gola Mirka Vučinića in po en Marca Borriella ter Artura Vidala so Juventusu prinesli lahko zmago na gostovanju pri Novari, kjer je stara dama pred očmi nekdanjega nogometaša in zdaj Uefinega predsednika Michela Platinija zadržala prednost pred AC Milanom na vrhu lestvice. Nekdanji kapetan Francije je lahko videl novo recitacijo Andree Pirla na sredini igrišča, saj je Juventusov dirigent sodeloval pri praktično vseh zadetkih.

Vučinić je v prvem polčasu zabil izjemen vodilni gol, ko ga je Pirlo s prostim strelom našel na robu kazenskega prostora, Črnogorec pa je z nekakšnim polvolejem zadel s pomočjo prečke. Pirlo je začel tudi akcijo za 2:0, ko je nato po podaji s strani neoviran že drugo tekmo zapored zadel Marco Borriello.

Vsega je bilo konec že po petih minutah nadaljevanja, ko je Arturo Vidal v mrežo pospravil odbitek vratarja, Vučinić pa se je 25 minut pred koncem podpisal še pod svoj drugi gol popoldneva in staro damo brez pretresov mirno popeljal do visoke zmage.

Cassano spet med strelci

Izjemno pomemben gol je po nedavnem povratku po operaciji srca zabil Antonio Cassano, ki je moral zaradi rutinskega posega izpustiti večji del sezone, zdaj pa se krčevito bori za prihod v formo pred začetkom Eura 2012. Južnjak je pri Sieni zabil za vodstvo AC Milana, kar je bil šele njegov prvi gol po lanskem oktobru, ko mu je po povratku s tekme v Rimu postalo slabo, zaradi odkrite napake na srcu pa je potreboval operacijo.

Že v enem naslednjih napadov je z močnim strelom pod prečko vodstvo Rossonerov povišal Zlatan Ibrahimović, gostje pa so se v igro vrnili dobrih pet minut pred koncem, ko je znižal Erjon Bogdani. Zmaga Milana kljub temu nikoli ni bila pod vprašajem, v zadnjih minutah pa sta za na koncu izdatno zmago po enkrat zedela še Antonio Nocerino in Ibrahimović.

Inter se je z domačo zmago nad Ceseno na 55 točkah izenačil s tretjim Napolijem in Laziem, s katerima se bo do konca sezone boril za nastop v naslednji sezoni Lige prvakov. Že izpadli gostje so na San Siru presenetljivo povedli, zmago za mladega trenerja Andreo Stramaccionija pa sta rešila Joel Obi in posojeni "Lazial" Mauro Zárate.

Udinese nazaj v bitki za Ligo prvakov

Samir Handanović se je z Udinesejem spet vključil v bitko za tretje mesto, kjer so Videmčani po domači zmagi nad Laziem ujeli Rimljane. Četveroboj za Ligo prvakov med Laziem, Napolijem in Interjem bo do konca sezone vsaj tako zanimiv kot bitka za naslov, zmago pa je belo-črnim prinesel gol Antonia Di Nataleja v drugem polčasu.

Udinese je do sredine nadaljevanja neuspešno napadal zaprte goste, nato pa je njihov neuničljivi kapetan po podaji Maurizia Domizzija z letečim volejem le uspel premagati Federica Marchettija. Vratar Lazia se je v izdihljajih tekme vključil tudi v napad svojega moštva in dobil drugi gol potem, ko so Videmčani začeli hiter protinapad, njegovi soigralci pa so se zaustavili zaradi zvoka piščalke, ki je očitno prišel s tribune.

Roberto Pereyra je tako zabil v prazno mrežo, saj se je Marchetti še vračal v svoja vrata, ob robu igrišča pa se je začelo prerivanje med igralci, po katerem je bil izključen André Dias. Po nekaj minutah zmede, prerivanja in ostalih kolobocijah je glavni sodnik Mauro Bergonzi, ki ga je vratar Marchetti tudi grobo odrinil, odpiskal konec tekme. Handanović in soigralci bodo do konca prvenstva še gostovali pri Ceseni, gostili Genoo in za konec poleteli še do Catanie.

Birsi spodletelo obleganje Bologne

Sicilija je v soboto obstala. Na Renzo Barberi v Palermu je bil na sporedu veliki siciljanski derbi med domačim Palermom in Catanio. Gledalci so videli dva zadetka in delitev točk. Na žalost večine gledalcev je v 25. minuti povedla Catania, ko je bil natančen Nicola Legrottaglie. Domači, za katere je Josip Iličić igral do 86. minute in si v tem času prilsužil rumeni karton, so za eksplozijo navdušenja poskrbeli v 47. minuti. Podal je Nicolas Bertolo, zadel pa neuničljivi Fabrizio Miccoli.

Za Catanio, ki je imela v ekipi kar sedem Argentincev, je bil to prvi remi po dveh zaporednih zmagah na sicilijanskem derbiju. Palermo pa na drugi strani v otoškem obračunu ni slavil že na zadnjih osmih srečanjih.

Serie A, 35. kolo:

Palermo : Catania 1:1 (0:1)
Miccoli (47); Legrottaglie (25)
Iličić je igral do 86. minute, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Cagliari : Chievo 0:0
Cesarja in Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

AS Roma : Napoli 2:2 (1:0)
Marquinho (41), Simplicio (88); Zuniga (48), Cavani (67)

Bologna : Genoa 3:2 (2:0)
Portanova (24), Ramirez (38), Garcis (67);Palacio (59), Jorquera (77)
Birsa (Genoa) je odigral prvi polčas, Krhina (Bologna) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Novara : Juventus 0:4 (0:2)
Vučinić (16, 64), Borriello (40), Vidal (50)

Siena : AC Milan 1:4 (0:2)
Bogdani (83); Cassano (26), Ibrahimović (29, 90), Nocerino (90)

Inter Milan : Cesena 2:1 (0:0)
Obi (59), Zárate (72); Ceccarelli (57)

Atalanta : Fiorentina 2:0 (1:0)
Denis (11), Bonaventura (51)
Jovetić (Fiorentina) je v 67. minuti zapravil enajstmetrovko.

Lecce : Parma 1:2 (0:0)
Tomović (83); Giovinco (67), Paletta (78)
RK: Esposito (90/Lecce)

Udinese : Lazio 2:0 (0:0)
Di Natale (69), Pereyra (90)
RK: Dias (Lazio/90)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.