Šport > Nogomet
19 ogledov

Zmaga z ''najboljšo predstavo v Evropi''

liverpool
1/2
Reuters
Liverpool je po dveh zaporednih porazih proti West Bromwichu in Zenit St. Petersbrugu nujno potreboval zmago za povrnitev samozavesti. Redsi so se na Anfieldu z uničujočo predstavo znesli nad Swanseajem, kjer so postavili tudi nov rekord v letošnji sezoni evropskih ligaških tekmovanj.

Liverpool je v 27. kolu angleške nogometne lige s 5:0 premagal Swansea City, ki ga je do lanskega junija vodil trener redsov Brendan Rodgers. V prvem polčasu tekme na Anfieldu so proti vratom gostov sprožili 22 strelov, edini gol pa je z bele točke dosegel Steven Gerrard.

Philippe Coutinho je za zadetek na začetku drugega polčasa potreboval samo 16 sekund, med strelce pa so se v nadaljevanju vpisali še Jose Enrique, Luis Suarez in Daniel Sturridge. Redsi so skupno nanizali 35 strelov na gol, kar je več kot katerakoli druga ekipa v petih najmočnejših evropskih nogometnih tekmovanjih. ''To je bila izjemna predstava, kjer smo prikazali karakter in mentalno moč,'' je po tekmi povedal Rodgers in dodal: ''Načrt je bil, da mrežo ohranimo nedotaknjeno, saj v zadnjih štirih tekmah nismo igrali dobro v obrambi. Zelo sem bil zadovoljen.''

Liverpoolova dominantna predstava je bila ena najboljših v zadnjih sezonah angleške Premier lige, a na vrhu še vedno ostaja Manchester City. Sinjemodri so v lanski sezoni proti Quees Park Rangers sprožili 44 strelov – zadnjega med njimi globoko v sodnikovem podaljšku, ko je Sergio Agüero v izdihljajih tekme meščanom zagotovil ligaški naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.