Šport > Nogomet
550 ogledov

Znan Zahovićev naslednik

Oliver Bogatinov Profimedia
Vijoličasti so dobili novega športnega direktorja.

Novi športni direktor nogometnega kluba Maribor je Oliver Bogatinov, dosedanji strokovni vodja nogometne šole 15-kratnega slovenskega prvaka, ki bo na tem mestu zamenjal Zlatka Zahovića, so danes sporočili iz kluba.

"Tekmovanje je bilo prekinjeno, skupni treningi prepovedani. Imeli smo čas za analizo, pripravo nove strategije. V vodstvu kluba smo si bili enotni, da ob vitalnih strokovnih odločitvah najprej izberemo športnega direktorja. Imeli smo enega kandidata, njegove smernice prihodnjega delovanja so enake klubskim in dogovor je bil hitro sklenjen. Z zadovoljstvom sporočam, da je novi športni direktor NK Maribor gospod Oliver Bogatinov. Menimo, da je po strokovni plati, po poznavanju klubskega ustroja vreden zaupanja in najprimernejši za vzpostavitev novih vijol'čnih tirnic, kar je potrdil na svoji in z delom med dosedanjim sodelovanjem s klubom v vlogi strokovnega vodje nogometne šole," je o Bogatinovu povedal direktor kluba Bojan Ban.

Klub je po zadnji prvenstveni tekmi z Bravom (1:2) zapustil najprej športni direktor Zlatko Zahović, skupaj z njim pa tudi trener Darko Milanič, najtrofejnejši v zgodovini kluba.

"Gremo na novo pot, vsi skupaj. Šport nasploh, ne samo nogomet, je na prelomnici in se bo v prihodnjem obdobju znašel v negotovi, težki situaciji. Zadeva je resna, pred nami so drugačni časi, kot smo jih bili vajeni v zadnjih letih. Ekonomski učinki, ki jih prinaša trenutna situacija, bodo veliki. Klubi se morajo na novo struktirati, posledično je čas tudi za resetiranje NK Maribor in način dela v skladu s prilagajanjem na novonastale razmere. Dela je veliko, športni direktor se ga loteva takoj," so še zapisali v klubu, kjer se bodo v prihodnjih dneh soočili tudi z reševanjem na novonastale finančne situacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.