Šport > Nogomet
382 ogledov

Znani še trije udeleženci Lige prvakov, napeto zlasti v Beogradu

Crvena zvezda Epa
Maccabi presenetil Crveno zvezdo, Benfica gladko.

Maccabi Haifa, Benfica Lizbona in Viktoria Plzen so prve tri ekipe, ki so si nastop v ligi prvakov 2022/23 priigrale preko kvalifikacij. Najbolj napeto je bilo v Beogradu, kjer je pri Crveni zvezdi gostoval Maccabi iz Haife. Pred 50.000 gledalci na Marakani so Srbi lovili gol zaostanka (2:3) s prve tekme, na koncu pa je izid 2:2 (2:1) pomenil napredovanje Izraelcev.

Pri tem je Beograjčanom kazalo dobro, saj so po golih Aleksandra Pešića (27.) in Mirka Ivanića (43.) do izteka prvega polčasa vodili z 2:0. V peti minuti sodnikovega podaljška pa je sodnik Izraelcem dosodil enajstmetrovko po igri z roko v kazenskem prostoru Beograjčanov. Domači vratar je ubranil strel Dolevu Hazizi, v nadaljevanju akcije pa je z razdalje zadel branilec Daniel Sundgren za 2:1.

V drugem polčasu je močno dišalo po podaljšku, v 90. minuti pa je Milan Pavkov po prostem strelu Izraelcev spremenil smer žogi, ki je končala v mreži za 2:2. Sedemminutni sodnikov podaljšek ni prinesel spremembe.

Crvena zvezda | Avtor: Epa Epa

Benfica je brez težav ugnala kijevski Dinamo. Po zmagi v gosteh z 2:0, tekma je bila zaradi vojne v Ukrajini v poljskem Lodžu, so Portugalci na domačem terenu dodali še uspeh s 3:0 (3:0). Za gostitelje so zadetke dosegli Nicolas Otamendi (27.), Rafa (40.) in David Neres (42.).

Češki prvaki iz Plzna pa so izločili azerbajdžanske prvake Karabah. Gostje so dobili prvi polčas, ko je zadel Filip Ozobić (38.). Domači pa so bili uspešnejši v nadaljevanju in se v skupinski del uvrstili po golih Jana Kopiča (58) in Jana Klimenta (73.).

V sredo bodo na sporedu še tri tekme. Zadnje udeležence lige prvakov bodo dali pari Trabzonspor - FC Koebenhavn (1:2), Dinamo Zagreb - Bodö/Glimt (0:1) in PSV Eindhoven - Glasgow Rangers (2:2).

Žreb skupinskega dela lige prvakov bo v četrtek ob 18. uri v Istanbulu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice