Šport > Nogomet
93 ogledov

Zouma v Stoke, Isla v Fener

Kurt Zouma EPA Kurt Zouma.
Petek je na evropski nogometni tržnici prinesel nekaj odmevnih prestopov.

Francoski srednji nogometni branilec Kurt Zouma bo v prihodnji sezoni kot posojen igralec Chelseaja branil barve Stoka, ki nastopa v elitni angleški ligi. Italijanski strokovnjak na klopi angleškega prvaka Antonio Conte v minuli sezoni ni preveč zaupal Zoumaju, ki je odigral zgolj 13 tekem za Chelsea.

"Zouma je brez dvoma eden najbolj nadarjenih obrambnih igralcev na svetu in velika okrepitev za naš klub," je v zvezi s tem dejal trener Stoka Mark Hughes.

Acuña iz Argentine na Portugalsko

Občasni argentinski nogometni reprezentant Marcos Acuña je novi član Sportinga iz Lizbone. Portugalska zasedba je za prestop 25-letnega Južnoameričana, ki je v minulih treh sezonah igral za Racing, odštela 9,6 milijona evrov.

To je drugi najdražji nakup v zgodovini lizbonske ekipe, ki je lani za nizozemskega napadalca Basa Dosta nemškemu Wolfsburgu odštela deset milijonov evrov.

Isla v Turčijo

Čilski nogometni reprezentant Mauricio Isla se bo za tri leta preselil v Fenerbahçe, je sporočil turški velikan iz Istanbula, ki pa finančnih podrobnosti za prestop tega 29-letnega obrambnega igralca ni sporočil. Isla je pred tem igral v italijanskem prvoligašu Cagliariju.

Isla, ki je za Čile odigral 95 tekem, je med letoma 2007 in 2019 igral za Udinese, leta 2012 pa je prestopil v Juventus in tam v naslednjih dveh sezonah osvojil italijanska naslova. Toda že leta 2014 ga je vodstvo Juventusa posodilo angleški ekipi Queens Park Rangers, v naslednji pa v francoski Marseille.

Za Cagliari je v minuli sezoni odigral 34 tekem, za Čile pa je leta 2015 in 2016 osvojil pokala Amerike in bil na lanskem prvenstvu v idealni ekipi turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.