Šport > Nogomet
2220 ogledov

Zvezdnik po okužbi s covidom-19 obžaluje, da se ni cepil

joshua kimmich Epa
Nemški zvezdnik Joshua Kimmich obžaluje, ker se za cepljenje ni odločil pred okužbo.

Sijajni vezist münchenskega Bayerna Joshua Kimmich je oktobra močno razburil nemško javnost, ko je dejal, da se zaradi pomislekov glede dolgoročnih učinkov cepiva ne bo cepil proti covidu-19. 

Šestindvajsetletni zvezdnik se je kmalu zatem okužil z omenjenim virusom, ki pa mu je pustil zelo neprijetne posledice.

Po poročanju nemških medijev ima Kimmich težave z pljuči, zaradi česar tudi po preboleli bolezni še vedno ne more trenirati z ekipo. Kot je znano, se bo nemški reprezentant na igrišča vrnil šele enkrat po novem letu.

Joshua Kimmich Posledice covida-19 Šport Necepljeni zvezdnik ima težave s pljuči

joshua kimmich | Avtor: Epa Epa
Kimmich je zbolel že prejšnji mesec, vendar mu zdravniki še naprej odsvetujejo pretirano fizično aktivnost, saj bi ta lahko imela precej resne dolgoročne posledice za njegovo zdravje.

"Obstaja več razlogov, zakaj bi bilo bolje, če bi se cepil če prej," je v pogovoru za ZDF dejal Kimmich. "Čeprav razlogi govorijo v prid cepljenju, sem se težko uprl strahovom in pomislekom. Zato sem bil tako dolgo neodločen. Preprosto nisem mogel sprejeti te odločitve. Moral sem doživeti to izkušnjo. Če se danes ozem nazaj, bi se moral cepiti že mnogo prej, vendar takrat tega nisem mogel narediti," je pojasnil in dodal, da se je po preboleli bolezni nameraval cepiti, a mu je načrte prekrižalo vnetje pljuč.

Ker ni bil cepljen, je večji del prejšnjega meseca preživel v samoizolaciji. Bayernu ni mogel pomagati ob ligaškem porazu z Augsburgom, manjkal je na dveh obračunih lige prvakov in izpustil še tri tekme Bundselige.

"Imel sem slabo vest. Prvič zaradi družine, ki je morala poslušati kritike na moj račun, drugič pa zaradi soigralcev. Nisem mogel pomagati ekipi in tako zamudil enega od vrhuncev sezone. Razočaral sem moštvo. Če bi se cepil, se to ne bi zgodilo. V ekipi me ni nihče kritiziral. Vprašali so me o tem, vendar so sprejeli, da je to odločitev vsakega posameznika. Po drugi strani pa razumem tudi jezo, če moštvo na pomembni tekmi ne more računati nate. Tudi jaz bi bil jezen. Povsem razumem, zakaj so mi v klubu znižali plačo," je dodal Kimmich.

Joshua Kimmich PSG Bayern Ukrep Šport Bayern znižal plače necepljenim igralcem
Komentarjev 2
  • pofukanavlada22 09:15 15.december 2021.

    pomoje tudi HHAHHAAHAHA

  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 09:10 15.december 2021.

    Kaj pa tisti, ki so se cepili in potem umrli, a oni tudi obžalujejo?

Sorodne novice