Šport
6 ogledov

Nov naskok na Stanleyjev pokal

Sport 02.02.14, anze kopitar, hokejist, foto: anze petkovsek Anže Petkovšek
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar bo kmalu spet na drugi strani Atlantika. Poletje doma se izteka, v začetku septembra bo odpotoval v Los Angeles.

Anže Kopitar računa na boljšo sezono, kot je bila tista, ki se je pred meseci za kralje končala brez končnice, zadovoljen pa je tudi z opravljenim delom doslej. Najuspešnejši slovenski hokejist se je na novo sezono pripravljal na Bledu. Njegovih slovenskih priprav sicer še ni povsem konec, čakajo ga še trije treningi, naslednji teden v četrtek pa sledi selitev v Kalifornijo. Danes je Kopitar po treningu na Bledu sedmi sili predstavil želje in cilje v prihajajoči sezoni in ocenil dogajanje v prejšnji.

Zgodnje slovo v ligi NHL oziroma neuvrstitev v končnico, nastop z reprezentanco na SP ter še eno slovo, tokrat od elitne skupine, v zasebnem življenju pa rojstvo hčerke - to so bili poudarki zadnjih mesecev prejšnje sezone. "Zanesljivo sem si najbolj zapomnil rojstvo Neže. A od tega je že kar nekaj časa. Čas gre zelo hitro. Sam izpad iz končnice in izpad z reprezentanco imata malo grenkega priokusa, a življenje gre naprej. Upajmo, da bo z naše strani v Los Angelesu boljša sezone in da se vrnemo v končnico, pa tudi, da se bo naša reprezentanca vrnila v skupino A," je črto pod dogajanje v preteklih mesecih potegnil Kopitar.

Poletje je bilo zanj tako nekoliko daljše, lahko si je privoščil tudi kakšen dan počitnic več, organiziral je tradicionalni dobrodelni turnir v golfu in letos prvič tudi otroški hokejski kamp. Seveda pa je glavnino julija in avgusta že namenil pripravam na novo sezono. "Letos je bilo več časa za počitek, zelo sem se spočil in se tudi dovolj zgodaj začel pripravljati. Če potegnem črto, mislim, da so bile priprave zelo v redu. Malo kasneje sem šel na led, a še vedno dva meseca pred začetkom lige. To je dovolj, da se še ne zasitim ledu, ki ga bo še veliko. Po eni strani pa že komaj čakam, da se vse skupaj začne. Zdravje pa je super," je dejal Kopitar in dodal: "Najtežji del priprav je zmeraj na stadionu. Ne glede na to, da je zdaj še en mesec do samega začetka, kar sem naredil, sem naredil. Zdaj samo še postavim piko na i. Kakšnih 90 odstotkov pa je za mano in sem se dobro pripravil."

O novi pogodbi - stara se izteka v prihajajoči sezoni - eden ključnih mož Los Angelesa še ni vedel ali želel povedati prav veliko: "Nekaj se obrača. Mogoče bolj počasi, ampak se meša ... Saj je še dovolj časa. Bremeni me ne, počutim se dobro, sem zelo samozavesten in verjamem, da bo dobra sezona in glede pogodbe me ne skrbi prav veliko."

"Zdaj bo šlo kar hitro. Poletje je bilo dolgo, obenem pa je šlo kar hitro mimo. Cilji so končnica, pa seveda naskok na Stanleyjev pokal. To zdaj po moji oceni ni tako nerealen cilj, ekipo imamo še vedno dobro in vem, da je dovolj kakovostna, da zmagamo še enkrat," je o ciljih v novi sezoni dejal slovenski hokejski as, osebna statistika zanj ni pomembna: "Številke niso več važne. Zdaj sem se že dokazal, po pravici povedano sem tudi sebi dokazal, da ni važno, koliko je golov. Pomemben je ekipni uspeh. Vsi si te zapomnijo, če si zmagovalec, ne pa, če imaš veliko točk. Ekipni cilji so prioriteta."

V njegovem taboru so še razkrili, da je postal tudi ambasador evropskega leta 2015 za razvoj, tako kot brata Dragić. Gre za projekt v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve. "Moja vloga ni ne vem kako velika. Z zunanjim ministrstvom smo posneli filmček, moja vloga pa je bolj na Twitterju, da kaj napišem ali podelim z javnostjo, za kaj več pa niti nimam časa," je dejal Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.