Šport
28 ogledov

O Faku: "Stvari bile klasično spolitizirane"

drago čosić Saša Despot
O tem, kako na Hrvaškem sprejemajo uspehe Jake, pardon, Jakova Faka, smo poklepetali z Dragom Čosićem, dolgoletnim komentatorjem na hrvaški nacionalni televiziji in odličnim poznavalcem športa.

"Mislim, da ni nikakršnega ljubosumja. Nasprotno, menim, da je bil del ljudi, ki spremljajo šport, zelo srečen zaradi Fakovih dosežkov. Osemdeset ali devetdeset ljudi na Hrvaškem ve, da Fak v domovini ne bi imel niti približno takšnih pogojev, kot jih ima v Sloveniji. To je normalen razvoj. Zelo je ponosen na to, kje se je rodil in odrasel, vendar se zaveda, da bi bil brez pomoči zveze, kakršna je slovenska, ki je fantastično organizirana, in brez takšnih trenerjev kot športnik mrtev," je prepričan znani komentator hrvaške nacionalne televizije Drago Čosić.


"Zaradi Židana ni bilo nobene drame"

Meni, da so se glede Faka ob njegovem prestopu dvignili preveliki oblaki prahu: "Bile so razne govorice in obljube. Gre za stvari, ki so klasično spolitizirane in po mojem popolnoma nepotrebne. Če se spomnite – pred 20 leti je Grega Židan igral tekmo za hrvaško reprezentanco. Iz tega nihče niti v Sloveniji niti na Hrvaškem ni napravil velike drame. Šlo je za prijateljsko tekmo. Grega je srečen, da je na fotografiji s kockastim dresom. Bilo je obdobje norije med Hrvaško in Slovenijo, ki se je na srečo umirilo. Nihče več ne omenja niti Savudrije niti meje niti Jakova Faka. Državljanstev lahko zamenjate, kolikor želite, ampak tistega, s katerim ste se rodili, vam nihče ne more vzeti."


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.