Šport
25 ogledov

Oba Dragića v Miami

Sport 20.02.13, Goran Dragic, slovenski kosarkar, foto: REUTERS Reuters
Goran Dragić je izjavil, da ne zaupa več vodilnim možem pri Phoenixu, želel pa se je preseliti v New York, Miami ali Los Angeles. Na koncu so ga ujeli pri Vročici. Z Gogijem se na Florido seli tudi Zoki.

Že pred selitvijo je bilo jasno, da bo Goran Dragić moral klubu, ki ga bo odrešil iz težkega položaja pri Phoenixu, najverjetneje obljubiti, da bo z njim poleti podpisal večletno  pogodbo, saj je bilo le malo verjetno, da bi ga kdo najel le za dva meseca, julija pa mirno gledal, kako slovenski reprezentant kot prost igralec podpisuje pogodbo z drugim klubpm.

Prav zaradi tega razloga naj bi iz boja za Dragića izstopil Sacramento. Pri Soncih so po poročanju številnih medijev imeli na mizi tudi ponudbi Miamija in New Yorka. Slednji za Gogija ponujal španskega reprezentanta Joseja Calderona in Tima Hardawayja Jr., pri Vročici pa so se bili pripravljeni odreči dveh izborov v prvem krogu naborov.

V trade, ki je moral biti dokončan do 21. ure po srednjeevropskem času, je bil vključen tudi Zoran Dragić. V drugo smer so se podali Danny Granger, Norris Cole, Shawne Williams in Jordan Hamilton, Phoenix pa je dobil še dva izbora v prvem krogu drafta. Williams se je takoj preselil v New Orleans, John Salmons pa je pristal v Phoenixu.

"Všeč mi je posel, ki ga je naredil Miami. Obdržali so nosilce, dobili pa so organizatorja igre, ki lahko sodeluje z Dwaynom Wadom. Mislim, da so zdaj postali resna eipa za končnico," je posel Vročice pokomentiral nekdanji trener v ligi NBA Mike Dunleavy starejši, ki trenutno opravlja delo analitika. 

Komentarjev 3
  • tecumseh_1975 08:38 20.februar 2015.

    Dobr da ma Zokić brata Gogića ker drugač bi špilal pri KK Nove Fužine.

  • mazid 21:13 19.februar 2015.

    Dragič gre v Miami Heat

  • Avatar roksa
    roksa 19:08 19.februar 2015.

    ČOS ANGELES!?!