Šport
8 ogledov

Obama: "Mi za igre ne bi zapravili 50 milijard $"

fotografija leta Reuters
Ameriški predsednik je zatrdil, da ZDA za olimpijske igre ne bi namenile enako količino sredstev kot letošnja prirediteljica Rusija.

Ameriški predsednik Barack Obama je v pogovoru za domačo televizijsko hišo NBC dejal, da ZDA za organizacijo olimpijskih iger nikoli ne bi porabile 50 milijard ameriških dolarjev, kot je to storila Rusija za potrebe letošnjega zimskega športnega dogodka v Sočiju.

"Nisem prepričan v smiselnost tako visokega denarnega vložka v organizacijo olimpijskih iger. V ZDA imamo infrastrukturo za prirejanje največjih športnih dogodkov, v tovrstna tekmovanja bi morali tudi investirati, a zagotovo ne tako velikega kupa denarja," je v pogovoru za NBC med drugim dejal prvi mož ZDA, ki se ni udeležil današnjega slovesnega odprtja iger v Sočiju, kjer je bilo prisotnih več tujih državnikov, ki so delali družbo domačemu političnemu vrhu.

Soči najdražji projekt v zgodovini športa

Poleg Obame v mesto ob Črnem morju niso prišli niti predstavniki nekaterih najbogatejših in najbolj vplivnih držav na svetu, med drugim francoski predsednik Francois Hollande, britanski premier David Cameron in nemški predsednik Joachim Gauck.

Proračun za letošnje zimske olimpijske igre v Sočiju je s predvidenih 19 milijard dolarjev narasel na vrtoglavih 50 milijard ameriških zelencev in je najdražji projekt v zgodovini športa.

Komentarjev 2
  • lukaz 08:02 08.februar 2014.

    Oni bodo dali rajši ta denar za vojne, ker imajo tako naravnano gospodarstvo.Zadnjič sem bral oceno stroškov umika ZDA iz Afganistana. 8 milljiard.

  • Marko Slovenia 02:28 08.februar 2014.

    saj tudi rusi niso dali 50mrd za igre :) tudi slovenci so dali več za ceste ipd. kot dejansko stanejo... nihče noče reči bobu bob, pač pokradl so proračun oz. davkoplačevalce