Šport
136 ogledov

Obetavna Slovenka brez začetka sezone

Klara Lukan Peter Kastelic/ AZS
Klara Lukan zaradi poškodbe ostala brez začetka poletne sezone.

Klara Lukan, ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj, bo morala zaradi poškodbe leve noge izpustiti prvi del poletne sezone. Pred tremi leti je na evropskem prvenstvu v Lizboni osvojila srebrno medaljo med mladinkami, julija lani pa si je na EP do 23 let v estonskem Tallinnu v teku na 5000 m prav tako pritekla srebro.

"Zaradi zloma fibule na levi nogi šest tednov ne morem teči, drugače bi se poškodba predolgo celila. Kljub temu bom nadaljevala s prilagojenimi treningi, da bom potem čim prej prišla v tekmovalni ritem. Zagotovo pa ne bom na tekmah do junija. Na svetovnem prvenstvu tako zagotovo ne bom nastopila, poskusila se bom pripraviti na evropsko prvenstvo avgusta v Münchnu. O tem se se bom odločila na temelju rehabilitacije," je povedala Lukanova.

Enaindvajsetletna Šentjernejčanka je imela zelo dober zimski del sezone; 3. marca je zasedla peto mesto na krosu v španskem kraju Serradilla in tem končala nastope na krosih svetovne serije v tem letu. Po osvojenem naslovu evropske podprvakinje v krosu med mlajšimi članicami konec lanskega leta je v začetku februarja zmagala na krosu della Vallagarina v italijanski Villi Lagarini in bila tretja v San Vittoreju Oloni.

Udeleženka lanskih olimpijskih iger v Tokiu, kjer je odstopila, je konec januarja na krosu v kraju San Vittore Olona pri Milanu priznala premoč le Kenijkama Teresiah Muthoni Gateri in Jemutai Zenah Jemutai. Januarja je bila sedma v italijanskem kraju San Giorgio su Legnano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.