Šport
54 ogledov

Objokana Sandra: "Bolje zdaj kot kasneje"

Sandra Perković
1/4
Reuters
Sandra Perković, na dopingu padla hrvaška svetovna prvakinja v metu diska, je objokana stopila pred novinarje in zatrdila, da je bila napaka nenamerna: "Vrnila se bom še močnejša." Hrvaška zveza jo podpira in meni, da kazen ne bo višja od pol leta.

Direktor hrvaške atletske zveze Siniša Ergotić je na novinarski konferenci, posvečeni dopinškemu grehu svetovne prvakinje v metu diska Sandre Perković, začel s spodbudnimi besedami: "Svetovna atletska zveza mladi atletinji Sandri ne želi preprečiti nastopa na olimpijskih igrah. Kazen bo največ šest mesecev."

Vzrok za afero methylhexanamine

"Za primer vemo od 1. junija. Gre za stimulans, ki potrebuje čas, da se odstrani iz telesa. Sandra je imela kontrolo po postavitvi novega hrvaškega rekorda (69,99), in bila je čista. To je dokaz, da gre za nenamerno napako. Gre torej za stimulans, ki mu sam pravim sladkorna vodica in nima vpliva na rezultate," je še dodal Ergotić. Sporna je bila snov z imenom methylhexanamine (MHA).

"Vrnila se bom še močnejša"

Besedo je seveda dobila tudi atletinja. "Bolje, da se je zgodilo zdaj kot kasneje. Vseskozi sem proti dopingu. To je najhuje, kar se mi je lahko zgodilo. Nikoli nisem pričakovala, da se bo moje ime povezovalo z dopingom. Sezona je končana, a vrnila se bom močnejša kot prej," je afera še podžgala Perkovićevo, ki uživa podporo zveze in hrvaškega olimpijskega komiteja: "Zgodilo se je iz neznanja in to je problem. Ne vidim razloga, zakaj ne bi nadaljevala z običajnim treniranjem. Nisem jezna, le sreče nisem imela, odslej bom bolj pazljiva."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.