Šport
67 ogledov

Perkovićeva padla na dopinškem testu

Sandra Perković
1/11
EPA
Sandra Perković, 21-letna hrvaška svetovna prvakinja v metu diska, je bila pozitivna na dopinški kontroli po mitingih za diamantno ligo v Šanghaju in Rimu.

"Na žalost to ni šala, Sandra je bila zares pozitivna. Olajševalna okoliščina zanjo pa bi utegnila biti, da ni vedela, da jemlje nedovoljeno sredstvo, kar je tudi priznala na zaslišanju," je informacijo za 24sata potrdil Boris Stepinac, podpredsednik kluba Sandre Perković, Dinamo Zrinjevac.

Grozi ji do dveletna kazen

Perkovićevi grozi suspenz od šestih mesecev do dveh let ali pa le opomin. Če bi se uresničil črni scenarij, bi morala izpustiti olimpijske igre 2012 v Londonu. Hrvaška atletinja je torej priznala jemanje sredstev z izboljšanje mišične mase, vendar, kot pravi, ni vedela, da je to prepovedano, navaja zgoraj omenjeni vir. "Edino, kar lahko povem, je, da Sandra nikoli ni in ne bo jemala dopinga,“ je odločen njen trener Ivan Ivančić.

Le centimeter manj od 70 metrov

Perkovićeva je v začetku meseca v Varaždinu vrgla disk bolje kot katerakoli atletinja v zadnjih 12 letih – 69,99 metra in bila seveda tako prva pretendentka za odličje na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Tudi sicer je v zadnjih letih njena kariera tekla kot po maslu. Ob omenjenem zlatu na EP v Barceloni je med letoma 2007 in 2009 kot za stavo zbirala kolajne na mladinskih evropskih in svetovnih prvenstvih – ima eno zlato (Novi Sad, 2009), dve srebrni in eno bronasto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.