Šport
55 ogledov

"Obljubiva boj do zadnjih atomov moči."

Špela Ponomarenko Janič kajak rio 2016 Stanko Gruden/STA
Svetovnega prvenstva se je udeležila šestčlanska slovenska odprava.

Danes se v Szegedu s kvalifikacijami in prvimi polfinalnimi tekmami začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu, ki bo hkrati tudi prvo in glavno kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Na prvenstvu bo nastopila šestčlanska slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak in Mia Medved ter parakajakaš Dejan Fabčič.

Prvi dami slovenske reprezentance v sprintu na mirnih vodah sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki se pred prvenstvom spogledujeta s kolajnami. Visoki cilji so razumljivi, saj sta doslej na vseh tekmovanjih stali na zmagovalnih stopničkah, v letošnjem svetovnem pokalu pa na 200-metrski razdalji tudi zabeležili zmagi v Poznanju in Duisburgu.

Glavni cilj prvenstva je sicer olimpijska 500-metrska razdalja, kjer bosta Primorki lovili ne le kolajno, temveč tudi kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Kriteriji za osvojitev mesta in pot na Japonsko so izjemno zahtevni, na svetovnem prvenstvu bo na voljo namreč le šest mest, še dve pa prihodnje leto na kontinentalnih kvalifikacijah.

"Prvi cilj je osvojitev eno od teh šestih mest, ampak meriva nekoliko višje. Torej če bova šesti, bova zadovoljni, po drugi strani pa ne, ker si želiva še kaj več. Zagotovo pa bova dali vse od sebe in poskusili izpolniti cilj," je pred odhodom dejala Ostermanova, Ponamernko Janičeva pa jo je dopolnila: "Z drugimi tekmovalkami se ne obremenjujeva. Osredotočena bova na sebe, morava pokazati, kaj sva sposobni. Sva dobro pripravljeni, mislim, da vsako leto napredujeva. Ne misliva pa, da se bova do olimpijske vozovnice prebili z lahkoto, saj je konkurenca zelo močna. Obljubiva lahko boj do zadnjih atomov moči, potem pa bova videli, kam naju bo to pripeljalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice