Šport
30 ogledov

Obubožani ugnali zmaje

Smirnov Brus Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi drugega dne poletne hokejske lige Rudi Hiti na Bledu premagali Telemach Olimpijo s 3:1 (0:1, 2:0, 1:0).

Za Ljubljančane je zadel Scott Freeman (5.), za Jeseničane pa Sašo Rajsar (26.) in dvakrat Miha Brus (28. in 53.).

Poletni blejski turnir je zdaj že vsakoletni tradicionalni uvod v hokejsko sezono, obenem pa tudi prvi test za najboljša slovenska kluba, ki se na Bledu pomerita na prvem derbiju. Tudi tokrat je bilo tako, derbiji pa bodo v prihajajoči sezoni bolj redki, saj jeseniški klub po številnih težavah ne bo nastopil v ligi Ebel. Za Olimpijo je bila današnja tekma prva na turnirju, Jeseničani so v četrtek premagali študentsko selekcijo ZDA s 4:3.

A na ledu težav Jeseničanov ni bilo opaziti. Na začetku tekme so bili boljši tekmec in so več streljali na vrata Matica Boha, toda poskusi Andreja Židana, Jake Ankersta in Anžeta Kuralta niso zadeli cilja ali pa jih je Boh ubranil. Na drugi stani je že prva nevarna akcija Ljubljančanov obrodila sadove in vratar Aleš Sila je moral prvič po plošček v mrežo. Tudi nadaljevanje je bilo podobno, Jeseničani so si pripravljali priložnosti, ki pa jih niso znali izkoristiti, pri zmajih pa je bil v 15. minuti po prodoru nevaren še Aleš Mušič.

Jeseničani so igrali podobno tudi v drugem delu, začeli pa so tudi zadevati. V nekaj minutah so dvakrat izkoristili prednost igralca več, najprej je zadel Rajsar, nato še Brus. Ljubljančani so sicer poskušali priti do še kakšnega gola, a so bili neučinkoviti, z nekaj lepimi obrambami pa se je izkazal tudi Sila. Pa tudi "power play" zeleno-belim ni stekel, saj dveh priložnosti, tudi polminutne z dvema igralcema več ob koncu tretjine, niso izkoristili.

Jeseničanom je z borbeno igro uspelo prednost ohraniti tudi v zadnji tretjini. Ljubljančani so sicer imeli terensko premoč, vendar so bili neučinkoviti in nezbrani. Na drugi strani pa je Brus v 53. minuti znova izkoristil igralca več na ledu ter iz bližine še enkrat matiral Boha in potrdil zasluženo zmago svoje ekipe.

V prvi petkovi tekmi je beljaški VSV premagal norveški Stavanger s 4:2. V soboto bosta na blejskem turnirju tekmi Telemach Olimpija – selekcija ZDA (16.00) ter VSV Beljak – Medveščak, v nedeljo pa bodo sledile tekme za razvrstitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.