Šport
42 ogledov

Odklopili so ga z aparatov

Pavel Srníček EPA
Danes je v 48. letu starosti v Ostravi umrl nekdanji češki nogometni vratar Pavel Srniček, ki je v svoji dolgoletni karieri ob Baniku iz Ostrave igral tudi za številne angleške klube.

Pavel Srniček je legenda češkega nogometa. Za reprezentanco je nastopil na 49 tekmah in bil del nje tudi ob enem izmed največjih uspehov češke reprezentance. Z njo je bil namreč presenetljivo drugi na evropskem prvenstvu v Angliji leta 1996.

Srniček se je 21. decembra zgrudil na jutranjem teku v rodni Ostravi. Našli so ga po 20 minutah in ga nezavestnega odpeljali v lokalno bolnico, kjer je danes po osmih dneh umetne kome umrl. "Izvidi so pokazali, da je prišlo do nepopravljive škode. Odločalo se je o tem, da ga odklopijo z aparatov. Pav je umrl, ob njem pa je bila takrat družina," je povedal njegov zastopnik Steve Wraith.

Nekdanji vratar češke izbrane vrste, ki je svojo reprezentančno kariero končal leta 2000 na evropskem prvenstvu na Nizozemskem in Belgiji, je v Newcastle United odšel leta 1991 in zanj igral do leta 1998, nato pa še v sezoni 2006/07, ki je bila njegova zadnja v karieri. V Angliji je branil še za Sheffield Wednesday, Portsmouth in West Ham, v tujini pa še za italijansko Brescio in portugalsko ekipo Beira Mar, na Češkem pa le za Banik Ostravo.

Od januarja 2012 je bil trener vratarjev v praški Sparti, pred kratkim pa je izšla njegova avtobiografija. Navijači Newcastla se bodo od svojega nekdanjega vratarja poslovili na prvi domači tekmi, ki bo na sporedu 12. januarja, ko v goste prihaja Manchester United.

"Zelo sem žalosten, saj sem izgubil prijatelja in bivšega soigralca. Moje misli so s Srničekovo družino v teh težkih trenutkih," je na twitterju zapisal najboljši igralec Newcastla vseh časov Alan Shearer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.