Šport
7124 ogledov

Odprli vrata za Đokovića in Medvedjeva

đoković medvedev Epa
V zvezi z zdravstvenimi omejitvami in zadržki, povezanimi z novim koronavirusom, so trenutni kazalniki ugodni.

Na Rolandu Garrosu, teniškem turnirju za grand slam od 22. maja do 5. junija v Parizu, so dobrodošli igralci, ki niso bili cepljeni proti covidu-19, vključno z branilcem naslova Novakom Đokovićem, ter ruski in beloruski igralci, vključno z Danilom Medvedjevim. "Za zdaj," je v sredo sporočila Francoska teniška zveza (FFT), poroča agencija AFP.

"Ruskim in beloruskim igralcem zapovedujemo strogo nevtralnost. Ostajamo pri načelih vseh športnih ministrstev Evropske unije in vseh ključnih držav okoli nas," je na novinarski konferenci izjavila generalna direktorica FFT Amelie Oudea-Castera.

V zvezi z zdravstvenimi omejitvami in zadržki, povezanimi z novim koronavirusom, so trenutni kazalniki na strani zelene barve, kar bi pomenilo, da bi lahko izpeljali Roland Garros brez vseh omejitev, pa je sporočil predsednik zveze Gilles Moretton.

S takšno odločitvijo se je nenadoma sprostilo tudi vprašanje v zvezi z nastopom Srba Đokovića, ki bo v ponedeljek znova prevzel številko ena svetovnega moškega tenisa. Avstralske oblasti so Đokovića izgnale, ker ni bil cepljen proti novemu koronavirusu in tako ni mogel zaigrati na prvem turnirju za grand slam v sezoni v Melbournu.

Sergij Stahovski Še vedno v šoku Šport "Bil sem 100-odstotno prepričan, da Rusija tega ne bo storila"

"Vedno obstaja način, kako obnoviti zdravstvene mehurčke. V najboljšem primeru gre pričakovati našo previdnost ter pragmatičnost in naš cilj očitno ni poslati domov igralcev, ki pridejo igrati," je dejala generalna direktorica zveze.

"Naš cilj je imeti najboljši možen nabor igralcev," je pojasnila pristop organizatorjev odprtega prvenstva Francije direktorica turnirja Amelie Mauresmo in pri tem spomnila, da bodo "spoštovali to, kar bo uvedeno" v državi z zdravstvenega vidika. "Vse to je zelo prilagodljivo, stvari jemljemo brez prevelikega navdušenja ali razočaranja. Trudimo se ostati v nevtralnem območju. Osredotočeni smo na priprave na dogodek," je še dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.