Šport
23237 ogledov

Glavni sponzor obrnil hrbet Đokoviću

Novak Đoković Epa
Srbski zvezdnik je v zadnjih mesecih izgubil veliko podpornikov.

Novak Đoković bi kaj lahko ostal brez svojega glavnega sponzorja. Blagovna znamka Lacoste, katere prepoznavni znak je krokodilček, se pripravlja na konec sodelovanja z najboljšim igralcem zadnjih let, poroča švicarski Luzerner Zeitung.

Na odločitev podjetja je vplivalo Đokovićevo nasprotovanje cepljenju proti covidu-19 in njegova avstralska imigracijska saga.

Novak Đoković Aleksandar Vučić Velikanska gesta Šport Ukrajinec, ki se bori na fronti, razkril, kaj je storil Đoković

Lacoste je že več let v lasti skupine Maus Freres, ta ima sedež v Ženevi. Danes eno najbolj prepoznavnih športnih znamk je leta 1933 ustanovil francoski teniški igralec René Lacoste. Đoković je glavni športni ambasador znamke iz domovine Rogerja Federerja od 2017. Srb ima z Lacostom podpisano pogodbo do 2025, na leto mu prinese devet milijonov dolarjev.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

"Partnerstvo z Đokovićem v zadnjem obdobju ni prineslo ničesar dobrega. Ustvarjal je negativno publiciteto zaradi nasprotovanja cepljenju in imigracijskega statusa v Avstraliji. Zdaj bi se podjetje raje povezalo z nekim novim obrazom," je zapisano v Luzerner Zeitung.

Nov obraz, ki bi Lacoste predstavljal v svetu tenisa, naj bi bila Venus Williams. Začetek sodelovanja z Američanko je švicarska firma razkrila pred nekaj dnevi.

Pred kratkim je Đoković že izgubil enega svojih večjih sponzorjev. Sodelovanje z njim je prekinil francoski avtomobilski velikan Peugeot.

Komentarjev 6
 • Avatar Linnirona
  Linnirona 19:30 09.marec 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • romy 15:37 09.marec 2022.

  Kot sem že marsikje napisal...Djoko,penzija!!

 • Pišmevuh 15:20 09.marec 2022.

  Zdaj ustvari svojo marko, pa je car.