Šport
63 ogledov

Okoli vratu druga, napada še tri

Tina Maze
1/7
EPA
Otroški zbor je v Vailu v ZDA ponoči po slovenskem času zapel slovensko himno Zdravljico v čast Tini Maze, ki je na smuku na svetovnem prvenstvu šest ur prej osvojila zlato medaljo.

Na slovesni podelitvi jo je Črnjanki kolajno izročil predsednik Mednarodne smučarske zveze Gianfranco Kasper. Mazejeva je še na drugi tekmi na tem prvenstvu stopila na zmagovalni oder; po smuku sta z Avstrijsko Anno Fenninger zamenjali mesti. Na superveleslalomu je s tremi stotinkami prednosti zmagala Fenningerjeva, na smuku pa z dvema 31-letna Mazejeva. Z zlatom in srebrom je Črnjanka napovedala boj za vseh pet posamičnih odličij na tem SP.

"Vožnjo Anne Fenninger sem spremljala na startu. Vedela sem, da bom morala za zmago prikazati največ, kar je mogoče. Vedela sem tudi, da bo na koncu zelo tesno. Naredila sem dve taki napaki, da se mi je zdelo, da ne smučam za zmago. Zelo sem vesela, da mi je tokrat uspelo," je Mazejeva ponovila besede, ki jih je izrekla takoj po tekmi, tudi po podelitvi.

Na razglasitvi najboljših se predstavi šest najboljših posamezne tekme, zato je bila na osrednjem trgu v Vailu tudi domačinka Lindsey Vonn, ki pa je na petem mestu ostala brez odličja; na superveleslalomu je bila tudi razočarana s tretjim mestom.

"Skušala sem narediti največ, kar je bilo mogoče. Izjemno sem bila motivirana in odločna, obenem pa sem imela po startu tudi resnično zelo dober občutek. Toda ni mi uspelo, danes pač ni bil moj dan. Pred mano sta še dve disciplini, kombinacija in veleslalom. Vem, da imam na teh dveh tekmah zelo majhne možnosti za uspeh, vendar se ne bom predala," je povedala Vonnova.

Ameriški gostitelji so na uvodnih tekmah pričakovali dve zlati medalji Vonnove, prvenstvo pa se je začelo razpletati v dvoboj Mazejeve in Fenningerjeve. Obe imata po eno zlato in srebrno odličje.

"Tina je bila danes boljša in je zasluženo zmagala. Zelo dobro je smučala, zato sem zelo vesela, da sem osvojila srebro. Rada sem z njo na zmagovalnem odru, saj je izjemna športnica," je priznanje Mazejevi izrekla Fenningerjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.