Šport
21 ogledov

Đoković po zmagi spet zaplesal

novak đoković
1/15
EPA
Srbi teniški igralec Novak Đoković je zmagovalec turnirja ATP 500 v Pekingu. Drugi igralec sveta je v finalu v dveh nizih premagal Jo-Wilfrieda Tsongaja in tako osvojil še tretjo zaporedno lovoriko v kitajski prestolnici. V deželi vzhajajočega sonca je presenetil domači favorit Kei Nišikori.

Srbski teniški igralec Novak Đoković je kot prvi nosilec zmagal v finalu turnirja ATP v Pekingu z nagradnim skladom 2,21 milijona ameriških dolarjev. Srb je za zmago s 7:6 (4) in 6:2 premagal tretjega nosilca Jo-Wilfrieda Tsongaja.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Đoković je na omenjenem turnirju nastopil že tretjič in tudi v tretje vknjižil zmago. Pred tem je leta 2009 premagal Marina Čilić, leta 2010 pa Davida Ferrerja. V letošnji sezoni je Đoković zmagal že na 65 dvobojih, kar je največ med vsemi igralci karavane ATP. Letos je osvojil tudi štiri turnirje, med drugim je ubranil naslov na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije.

Za zmago je prejel 530.570 dolarjev, Tsonga se je moral zadovoljiti z 239.200 dolarji. Seveda se je moral Nole od številnih gledalcev v dvorani posloviti s plesom Gangnam Style, ki po njegovih zmagah postaja že stalnica.

Uspeh kariere za domačega favorita

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Japonski teniški igralec Kei Nišikori je zmagovalec turnirja ATP v Tokiu. Nišikori je v finalu 1,28 milijonov dolarjev vrednega turnirja s 7:6 (5), 3:6 in 6:0 premagal Kanadčana balkanskega porekla Miloša Raoniča.

Dvaindvajsetletni Nišikori je petič zaigral pred domačim občinstvom, tokrat pa osvojil svoj drugi turnir v karieri. Japonec se je pomeril z leto mlajšim Kanadčanom, ki je najmlajši igralec najboljše dvajseterice na svetu. Raonič, ki je na tem turnirju nastopil tretjič, je za poraz v finalu prejel 138.920 dolarjev in 300 točk za lestvico ATP, Nišikori pa 308.130, na ATP lestvici pa bo s 500 osvojenimi točkami napredoval kar nekaj mest.

ATP 500, Peking, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/3) 7:6 (4), 6:2

ATP 500, Tokijo, finale:

Kei Nišikori (Jap/8) : Miloš Raonič (Kan/6) 7:6 (5), 3:6, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.