Šport
42 ogledov

Olimpijcem skoraj pol milijona kondomov

kondom Shutterstock
Na olimpijskih igrah v Riu bodo organizatorji sodelujočim nudili več kot dovolj sredstev za varne spolne odnose.

Športniki vseh panog že odštevajo tedne do avgustovskih poletnih olimpijskih iger v Riu. V Braziliji bo okrog 11.000 tekmovalcev v različnih športih, nekaj tisoč bo še trenerjev, varnostnega in zdravstvenega osebja, logistične podpore ...

Organizatorji imajo zato na zalogi ogromne količine kondomov, ki jih bodo prebivalci olimpijske vasi lahko uporabljali med bivanjem v južnoameriški metropoli.

V olimpijski vasi bo kondome moč dobiti na posebnih avtomatih. Skupno imajo organizatorji na zalogi kar 450.000 kondomov, od tega bo 100.000 ženskih. Glede na prejšnje poletne olimpijske igre v Londonu je število pripravljenih zaščitnih sredstev kar trikrat večje. 

Mnogi špekulirajo, da so število kondomov enormno povečali zaradi virusa Zika, ki se lahko prenaša tudi s spolnimi odnosi. Po izpovedih bivših olimpijcev zna biti v olimpijski vasi zelo "veselo", tako da želijo organizatorji morebitno širjenje virusa čim bolj omejiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.