Šport
85 ogledov

Zveza jih je pozabila prijaviti na tekmo

Marijana Mišković Hasanbegović Profimedias
Neverjetno napako so si privoščili na hrvaški judo zvezi. Tekmovalca so pozabili prijaviti na tekmo, ki bi jima lahko prinesla olimpijske igre.
Marijana Mišković Hasanbegović in Zlatko Kumrić sta se dve leti pripravljala na Rio, mzburala potrebne točke za uvrstitev na olimpijske igre, a bosta zdaj zaradi neverjetne administrativne napake ostala brez poti v Brazilijo. Na hrvaški judo zvezi so ju namreč pozabili prijaviti na turnir v kazahstanskem Almatyju, ki je bil kvalifikacijski za OI. Rio je tako za oba judoista ostal nedosegljiva želja.

"Izjemno nam je žal zaradi položaja v katerem sta se znašla. To bomo izkoristili za izboljšanje celega judo sistema na Hrvaškem," je izjavila predsednica zveze Sandra Čorak.

Mišković Hasanbegovićeva je stara 34 let, v tej sezoni pa je bila sicer v izjemni formi, na turnirju v Bakuju je pred kratkim osvojila srebrno kolajno. Če bi bila tam prva, ji sicer ne bi bilo potrebno sodelovati na turnirju v Almatyju. "Nisem si mislila, da se bodo moje športne sanje končale na takšen način. Ta še ni povsem končan, s pomočjo kluba in družine, ki mi je vselej stala ob strani, bom poskušala osvojiti kolajno na svetovnem in evropskem prvenstvu," je za HRT dejala Mišković Hasanbegović.

Vnekoliko drugačnem položaju je Kumrić, ki je šele pred kratkim presedlal med člane, pred sabo ima tako še precej velikih tekmovanj. "Zelo ti je žal, bilo je vsega, tudi solz. Vendar je treba iti naprej. Bilo je veliko turnirjev, že na njih bi lahko osvojili točke, ki nam zdaj manjkajo za uvrstitev na olimpijske igre," je dejal športnik, ki so mu uničili nekajletni trud.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.