Šport > Olimpijske igre
110234 ogledov

"Ena najbolj neumnih potez vseh časov"

Print Screen
Jamajška atletinja je zavoljo lastne nepazljivosti in arogance ostala brez možnosti za drugo olimpijsko odličje v Tokiu.

Shericka Jackson, dobitnica bronaste kolajne v teku na 100 metrov, se ni uvrstila v polfinale druge sprinterske discipline (200 m), potem ko je pred ciljem namerno upočasnila in preizkušnjo končala šele na četrtem mestu.

Jamajčanka, letos nosilka tretjega najhitrejšega izida na 200 metrov na svetu, se je z domišljavo potezo oropala možnosti za drugo kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Jacksonova je bila trdno prepričana, da ji polfinala nihče več ne more odvzeti, zato je začela na ciljni ravnini popuščati, kar je s pridom izkoristila Italijanka Dalia Kaddari, ki se je v poslednjih metrih zavihtela na tretje mesto.

"Povsem napačno je ocenila situacijo in plačala visok davek. Na 200 metrov nima veliko izkušenj. Pričakoval sem, da bo boljša. Iz tega se bo veliko naučila," je komentiral trener Stephen Francis.

"Shericka Jackson se je igrala z ognjem," je dejal komentator prenosa na Eurosportu Martin Gillingham. "Zavirala je povsem po nepotrebnem. Kot da se sploh ne obremenjuje. To je bilo zelo nepremišljeno. S takšnim upočasnjevanjem tempa se poveča tudi tveganje za poškodbo," je dodal.

Svojim očem ni mogel verjeti niti Steve Cram, nekdanji britanski tekač na srednje proge. "Shericka Jackson je izgledala, kot da je šla na lahkoten tek. Zakaj, za vraga? Zakaj bi tako tvegala? Sem opravičujem, ker sem tako iz sebe, ampak... To je bilo tako nepotrebno," je dejal olimpijski podprvak v teku na 1500 metrov iz Los Angelesa (1984).

Precej razburjenja je bilo tudi na družbenih omrežjih. "Ena najbolj neumnih potez vseh časov," je zapisal nek gledalec. "Sploh ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Težko za razumeti," je dodal drugi. "Mora biti poškodovana. Sicer je nemogoče pojasniti, zakaj je to storila," je ugibal tretji.

Shericka Jackson | Avtor: Profimedia Profimedia

Osramočena atletinja se je kasneje oglasila na družbenih omrežjih. "Včasih se iz boleče izkušnje naučimo pomembne lekcije," je zapisala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice