Šport
14 ogledov

Orli "vrgli petardo" na tivolski led

Telemach Olimpija Orli Znojmo liga Ebel Tivoli
1/3
Simon Maljevac
Ljubljančani so spet klonili. Razprodajo ugleda so nadaljevali z domačim porazom proti Orlom iz Znojma, ki so na tivolski led "vrgli petardo" in ob tem niso prejeli zadetka (0:5).

Zadnji dvoboj ligaškega tekmovanja pred reprezentančnim premorom (Slovenija bo naslednji teden igrala na pripravljalnem turnirju v Innsbrucku) so ljubljanski hokejisti odigrali proti češkim orlom. V tem tednu so imeli zeleno-beli naporno serijo štirih tekem, na katerih so doživeli tri tesne poraze (proti današnjim tekmecem na njihovem ledu in Celovčanom so izgubili z 2:4, proti Gradcu pa z 1:2), danes pa so klonili prepričljivo s petimi prejetimi goli in ostajajo trdno na zadnjem mestu lige Ebel.

V prvem delu so imeli zmaji - še vedno so igrali oslabljeni, brez poškodovanih Mateja Hočevarja, Scota Howesa in Mihe Pesjaka - terensko premoč in nekaj več priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Najlepši sta zapravila Žiga Pešut, ko je v deseti minuti vratar Sasu Hovi njegov poskus ubranil, ter Miha Verlič in Judd Blackwater, prvi je pobegnil v protinapad, drugi pa ga je slabo končal s strelom čez gol. Domači vratar Jerry Kuhn se je moral izkazati ob koncu tretjine, ko so Čehi ob izključitvi Andreja Hebarja močno pritisnili, gola pa ni prejel. 

Po drugem golu predaja 

Nadaljevanje bi lahko prineslo zadetek domačim; pravzaprav so Ljubljančani in njihovi navijači v 21. minuti že slavili vodstvo, ko je bil Verlič po akciji sam pred golom, toda vratar Hovi se je vrgel pod plošček in strel še obranil. Sodniki so si ogledali posnetek in presodili, da zadetka kljub vsemu ni bilo, čeprav so domači protestirali, da je plošček šel prek golove črte. Pozneje si je v nervoznem nadaljevanju dve minuti kazni prislužil Ken Ograjenšek, kar je bilo za Čehe dovolj, da so ob številni prednosti sami prišli do prvega gola. Ob koncu tretjine je Pešut imel novo priložnost za zadetek Olimpije, a je po 40 minutah ostalo pri 0:1.

Znojmo je dobro igralo v obrambi v začetku zadnjega dela, ko so domači še skušali izenačiti, najlepšo priložnost je imel Verlič, sami pa so v 48. minuti povišali prednost, potem ko je Kuhnu plošček ušel v gol po strelu Davida Bartoša. Drugi zadetek tekmecev je povsem spodrezal domače, ki so v zadnjih štirih minutah dobili še tri gole, prvega že po 15 sekundah češkega "power-playa". Nick Ross si je zatem prislužil disciplinsko kazen igre, piko na i pa so gostje postavili v 59. in 60. minuti, najprej z enim igralcem več, nato še z dvema in Olimpija je osmič izgubila na svojem ledu.

Liga Ebel se bo nadaljevala po reprezentančnem premoru 13. novembra, ko se bodo Ljubljančani podali na gostovanje v Salzburg.

Liga Ebel, izidi:

Telemach Olimpija : Orli Znojmo 0:5 (0:0, 0:1, 0:4)
Havlik (24, 59), Bartoš (48), Beranek (56), Kolarz (60)

KAC Celovec : Dornbirn 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
VSV Beljak : Dunaj 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)
Gradec : Linz 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Bolzano : Innsbruck 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.