Šport
19 ogledov

Osovnikar: "Normo za SP bom odtekel"

Matic Osovnikar Saša Despot
Matic Osovnikar se že dobrega pol leta pripravlja v Londonu, kjer trenira v skupini britanskega trenerja Linforda Christieja. Njegov cilj je izpolnitev norme za svetovno prvenstvo v Daeguju in uspešen nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu.

"Vesel sem, da sem se odločil za to pot. Življenje v Londonu mi zelo ustreza, poleg tega pa tudi vadba poteka zelo dobro. Nekaj časa sem potreboval, da sem se prilagodil novemu ritmu in novostim v treningu. Potem ko sem se ujel v novem okolju in sem osvojil nov način vadbe, pa od spomladi vse skupaj poteka zelo mirno in tekoče. Po nekaj slabih sezonah se želim ponovno dvigniti na raven, na kateri sem že bil," je na novinarski konferenci dejal Matic Osovnikar, sedmi na svetovnem prvenstvu v Osaki leta 2007.

Osovnikar, slovenski rekorder v teku na sto in 200 metrov, je najhitreje letos tekel 10,40, kar je slabi dve desetinki počasneje od norme za SP. "Z dosedanjimi nastopi v letošnji sezoni nisem zadovoljen. Vendar se zavedam, da moram biti potrpežljiv. Prepričan sem, da sem dobro pripravljen in da bom normo tekel na eni naslednjih tekem. Prvo priložnost bom imel v torek, 28. junija, na mitingu EAA v Velenju. V tem času bom vadil v Ljubljani pod vodstvom svojega nekdanjega trenerja Alberta Šobe. Nato me julija čaka serija petih, šestih tekem, kjer se želim izkazati," je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.