Šport
13 ogledov

“Pau nam žal ne more pomagati na parketu”

jose calderon EPA
Presenetljiv poraz proti Italiji je Špance pahnil na četrto mesto v skupini F, kar pomeni, da se bodo jutri v četrtfinalu pomerili proti Srbiji. Furija na EuroBasketu ne blesti, vendar pa bo izkušeno moštvo Juana Orenge v izločilnih dvobojih zelo neugoden tekmec.

“V četrtfinalu bomo morali zaigrati bistveno bolje, če bomo hoteli premagati Srbijo. Vodili smo z lepo razliko, a so bili Italijani v zadnji četrtini preprosto boljši. Oboji smo imeli precej nihanj, na koncu pa so bili Italijani spretnejši v podaljšku,” je po porazu z Italijo dejal José Calderón.

Niso izbirali nasprotnika

Srbski novinarji so bili po dvoboju zelo jezni, saj menijo, da je Španija namerno izgubila proti Italijanom. Njihove špekulacije je španski organizator igre označil za neutemeljene: “Nismo kalkulirali in si izbrali nasprotnika v četrtfinalni tekmi. Na takšnih prvenstvih ni prostora za velike kalkulacije. Zdaj nas čakajo Srbi, ki so bili v svoji skupini prvi. Prikazati moramo bistveno boljšo igro kot na zadnjih tekmah.”

Blesteli le proti Hrvatom

Španci so EuroBasket odprli z visoko zmago proti Hrvaški, nato pa so v svojih predstavah zelo nihali: “V prvi tekmi proti Hrvaški smo bili pravi in zmagali z 28 točkami razlike. Na tisti tekmi nam je šlo vse od rok, morda pa so nas Hrvati preveč spoštovali, saj takšna končna razlika ni bila realna.”

Že proti Italijanom je svoje rojake s tribun spodbujal zvezdnik Pau Gasol, Calderón pa malce obžaluje, da ne bo zaigral za špansko izbrano vrsto: “Pau nas je spodbujal s tribune, na parketu pa nam žal ne more pomagati.”

Komentarjev 1
  • ennanova 12:01 17.september 2013.

    Slovenska vlada za skupinski samomorTudi poraz ni prizadel nikogar, saj so navijači burno spodbujali naše, čeprav je bilo vsem jasno, da bodo izgubili. Ljudje so namreč vedeli tudi to, da je zelo verjetno, da bo ista ekipa v sredo ...prikaži več premagala Francoze in se uvrstila med štiri najboljše ekipe v Evropi, kar seveda pomeni, da mora varčevati z energijo. Košarkarji imajo za razliko od vlade pri ljudeh še vedno veliko kredita in zanje res sveti luč na drugi strani tunela.Na žalost ne moremo trditi enako za slovensko …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1176-slovenska-vlada-za-skupinski-samomor