Šport
13 ogledov

Pazite na svoj denar

london olimpijske igre eno leto 2011 EPA
Slovenska policija je danes sporočila, naj bodo tisti, ki želijo preko spleta kupiti vstopnice za ogled tekmovanj na letošnjih OI v Londonu, še posebej previdni, saj je na nekaterih spletnih straneh že prišlo do zlorab.

Kot je slovenska policija zapisala v sporočilu za javnost, britanska policija opozarja na možne zlorabe in goljufije pri nakupu vstopnic in rezervacijah namestitvenih kapacitet preko nepooblaščenih spletnih strani.

Posebna enota britanske policije že od lani, ko se je začela prodaja kart, spremlja večje število nepooblaščenih spletni strani in onemogoča njihovo delovanje. Kljub temu je nepridipravom že uspelo ogoljufati več kupcev. Države, v katerih naj bi se zlorabe zgodile, so evropske države, Združene države Amerike, Kanada, Avstralija in Kitajska.

Informacije o nakupu in prodaji vstopnic so dosegljive na spletni strani www.tickets.london2012.com, ki je tudi edina uradna in zaščitena spletna stran za nakup "olimpijskih" vstopnic.

Preverite svoje karte

Obiskovalcem olimpijskih iger (OI) v Londonu, ki so že kupili vstopnice, zato slovenska policija svetuje, naj še pred odhodom v Veliko Britanijo preverijo oziroma potrdijo, da vstopnice niso kupili na kateri izmed lažnih spletnih strani.

Seznam problematičnih spletnih strani, ki ponujajo ponaredke, je na voljo na tej povezavi.

Že pred časom so se prvi sumi o zlorabah pojavili tudi med slovenskimi kupci, ki so se v preteklih dneh potrdili za upravičene, saj so tudi nekateri slovenski kupci že nasedli prevarantom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.