Šport
44 ogledov

Peterka skače še zadnjič

Peterka, Planica, 1998 EPA
Skakalni šampion Primož Peterka bo danes v okviru prve tekme celinskega pokala v smučarskih skokih v sezoni 2011/12 v Kranju uradno sklenil kariero. Peterka bo na preizkušnji pod Šmarjetno goro s pričetkom ob 17. uri skočil trikrat, družbo pa mu bo delalo tudi 15 slovenskih orlov, ki se bodo na tekmi merili v mednarodni konkurenci 13 držav.

Primož Peterka nekaj dni pred uradnim slovesom ni želel preveč razmišljati o občutkih, ki ga prevevajo. Dejal je, da ima k sreči toliko obveznosti, da za kaj takega sploh nima časa. "Prepričan sem, da se bomo imeli na poslovilni tekmi zelo lepo, zabavno bo in o tem sploh ne dvomim, zato se nastopov že veselim," je dejal Moravčan.

Slovenski šampion si želi čim večji obisk pod Šmarjetno goro: "Pričakujem res lepo prireditev in upam na čim večjo udeležbo, predvsem zato, da bo meni lažje pri srcu. Trenutno pa imam k sreči toliko opravkov, da nimam preveč časa razmišljati o skokih, letenju, koncu ... In tako nekako lažje pričakujem konec."

Peterka je priznal, da ga bo pred samim nastopom gotovo zvilo, a k sreči ne bo dokončno zapustil skokov, saj pravi, da so skoki njegovo življenje. Dobil je namreč priložnost, da se preizkusi kot trener in postal je pomočnik Matjaža Triplata v ženski reprezentanci. "Z ženo sva se malo 'hecala', da če bo šlo tako naprej in bo toliko dela, bi bilo bolje, če bi raje kar spet začel skakati, ker je manj obveznosti," je v smehu o delu z dekleti pojasnil Peterka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.