Šport
28 ogledov

Petkovšek ostal brez olimpijskih iger

Čeprav ni letel kot metuljček, je bil Mitja Petkovšek v kvalifikacijah prvi. (Fo Žurnal24 main
Na 43. svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki v Tokiu je Sašo Bertoncelj v kvalifikacijah na paradnem orodju konju z ročaji zelo dobro opravil sestavo in je z oceno 15,500 točke ta čas na prvem mestu. Mitji Petkovšku na bradlji ni uspelo, saj je naredil veliko napako (12,250) in že končal SP ter izgubil možnosti za nastop na olimpijskih igrah v Londonu prihodnje leto.

Za Saša Bertonclja je tako že jasno, da se je kljub temu, da se bodo kvalifikacije končale šele v ponedeljek, ko bo nastopila druga polovica telovadcev, bržčas že uvrstil med najboljšo osmerico na konju z ročaji in tako izpolnil prvi cilj na poti do OI 2012. Nastopil je še na parterju (11,533) in preskoku (13,500), vendar še ni znano, ali je izpolnil zahteve Mednarodne gimnastične zveze (FIG) in na teh orodjih prejel 85 odstotkov povprečne ocene.

Mitja Petkovšek je moral pred nastopom na svojem paradnem orodju bradlji opraviti že dva nastopa; na krogih (12,466) in preskoku (13,733). Težave mu je povzročala zlasti vaja na krogih, saj je opozarjal, da mu pobere preveč moči. Na bradlji je do napake, ko je s stopalom zataknil lestvino, telovadil zelo lepo, a po napaki je vedel, da je sanj o finalu, kolajni in s tem tudi o olimpijskem nastopu zanj že konec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.