Šport
34 ogledov

Pintariču kazen kot za lomilca čeljusti

matija pintarič Nik Rovan
Matija Pintarič, skupaj kar z desetimi tekmami prepovedi kaznovani vratar Tilie Olimpije, je zgrožen, ker je njegova kazen primerljiva s tisto, ki jo je dobil nasilnež na ledu. Zmaje pa bo na prvih dveh tekmah končnice, ki se začne v nedeljo, igrajo pa s Sapo, vodil Matjaž Sekelj.

"Žal mi je, ker v končnici ne bom s fanti, ampak to je treba sprejeti in iti dalje. Kazen je visoka, postavlja me isti koš kot hokejista Linza Briana Leblerja, ki je poškodoval Mateja Hočevarja (z naletom mu je zlomil čeljust, ličnico in povzročil izgubo nekaj zob, op. a.). On je sicer dobil sedem tekem kazni. Ne počutim se, da bi bilo vse skupaj tako hudo,“ je za zurnal24.si svojo usodo komentiral Matija Pintarič, vratar Tilie Olimpije, ki bo moral počivati šest tekem, ker je na zadnji tekmi med kazenskimi streli namerno zapustil vrata. Ker je bil z dvema tekmama prepovedi kaznovan tudi trener Hannu Jarvenpää, bo imel Pintarič začasno novega trenerja.

Z direktorskega fotelja (nazaj)  na klop

"Trenerski stolček bo, vsaj za prvi tekmi končnice v Szekesfehervarju in Ljubljani, prevzel direktor HDD Tilia Olimpija Matjaž Sekelj. Preden je Matjaž Sekelj prevzel direktorsko mesto zmajev, je že opravljal vlogo trenerja zeleno-belih in selektorja slovenske izbrane vrste. V tem času je Olimpijo popeljal do več naslovov državnega prvaka, slovensko reprezentanco pa do zgodovinske uvrstitve med elito svetovnega hokeja. Pred tem se je izkazal tudi kot odličen igralec, z odločilnim zadetkom v zadnji minuti finala na Jesenicah je zmajem v sezoni 1983/84 prinesel zadnjo zvezdico v nekdanji skupni državi," so zmaji zapisali na svoji spletni strani.

Sekelj seveda ne bo prvič sedel na klopi Tilie Olimpije. "Matjaž Sekelj je zmaje nazadnje vodil s trenerske klopi v sezoni 2009/10, ko je vodenje moštva začasno prevzel po odhodu Dannyja Gelinasa in ga, po seriji slabših rezultatov, popeljal do štirih zaporednih zmag. Skupaj s Hannujem Järvenpääjem bo jutri dopoldan tudi vodil trening zmajev pred prvo četrtfinalno tekmo v Szekesfehervarju," dodajajo v ljubljanskem klubu, ki jih prva tekma s Sapo čaka v nedeljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.